Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
30 mei

Verkenningen langs de randen van onze kennis

Is het universum oneindig? Wat gebeurde er voor de oerknal? Waar in het brein zit het bewustzijn? Zijn er behalve het Higgs-boson nog andere deeltjes te ontdekken? Zit er een patroon in priemgetallen?
In de moderne wereld regeert de wetenschap. Wekelijks worden doorbraken bekendgemaakt en veel grote vragen zijn in de woeste vaart van de wetenschappelijke vooruitgang inmiddels beantwoord.

Is het mogelijk dat we op een dag alles zullen weten? Of zijn er onderzoeksgebieden die voor altijd buiten ons begrip zullen blijven? Zo ja, hoe gaan we om met het feit dat er zaken bestaan die ons verstand voor altijd te boven zullen gaan? En: willen we wel alles weten?

In Wat we niet kunnen weten gaat Marcus du Sautoy op zoek naar de randen van onze kennis. Maar voor hij die randen bereikt, laat hij zien wat wetenschappers in de kwantumfysica, kosmologie, wiskunde en neurowetenschappen al wel in kaart hebben gebracht, tot en met de laatste doorbraken.

Marcus du Sautoy is hoogleraar wiskunde én hoogleraar in The Public Understanding of Science van Oxford University. Hij is onder andere bekend als presentator van de BBC-series The Story of Maths en The Code.

Bestel het boek (paperback)