Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
29 maart

Een intieme biografie van de vrouw die een wereldrijk regeerde

Victoria was een eigenzinnige vrouw, wars van vooroordelen, die genoot van haar machtige positie en van de zelfstandigheid die ze daardoor als vrouw had. Haar hartstochtelijke liefde voor prins Albert is legendarisch, ze kregen negen kinderen die de vorstenhuizen van Europa bevolkten. Na zijn vroegtijdige dood trok ze zich terug uit het publieke leven, maar bleef ze grote invloed uitoefenen. Tijdens de 64 jaar van haar bewind groeide Engeland uit tot een grote industriële natie en een machtig wereldrijk, dat met 400 miljoen onderdanen een kwart van de bewoonde wereld omvatte.

Victoria, koningin is niet alleen een onthullend portret van een iconische koningin, maar ook een indringende geschiedenis van de negentiende eeuw, het Victoriaanse tijdperk, een tijd van ingrijpende sociale en cultureleveranderingen waarop zij haar onuitwisbare stempel heeft gedrukt.

Julia Baird is een gepromoveerd historicus en een van de meest vooraanstaande vrouwelijke journalisten en commentatoren van Australië. Zij heeft in New York gewerkt als redacteur van Newsweek Magazine, waar zij naam maakte met haar wekelijkse column over geschiedenis, cultuur, politiek en literatuur. Zij werd uitgeroepen tot een van de Top 100 Intellectuelen van Australië.

Bestel het boek (gebonden)
Bestel het e-book