Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
12 mei

De Elspeet Boekverkoper van het Jaar-verkiezing 2017-2018

Wij zijn erg trots op onze collega Jessy Korshuize, ze staat namelijk op de longlist voor de Elspeet Boekverkoper van het Jaar-verkiezing 2017-2018. Stemt u met ons mee?

Stem hier op Jessy

Jong en ambitieus
Jessy Korshuize (28): “Ik ervaar mijn plek op de longlist als een positieve stimulans. Ik werk nu bijna drie jaar bij boekhandel H. de Vries en krijg hier alle ruimte om mij te ontplooien.” Jessy zet met enthousiasme en mateloze inzet vele activiteiten op touw voor De Leesbende van de Vries en de Young Adults. “De jonge generatie komt niet alleen voor een boek naar de winkel, voor hen is dit een ontmoetingsplaats.”

Ook buiten de winkel houdt Jessy zich actief bezig met jeugdliteratuur. Secuur en met volle aandacht zet zij zich in voor organisaties die kinderen en jongeren hiermee kennis laten maken. Denk hierbij aan Stichting De Leeshit, waar ze bestuurslid van is, en het bezoeken van jeugdliteraire lezingen en festivals, zoals YALFest.

“Ik houd van kinderboeken omdat je er zoveel mee kan. Er worden hele werelden in gecreëerd. En een goed kinderboek spreekt iedereen aan, jong en oud.”

Haar ambitie om een plekje binnen de wereld van de jeugdliteratuur te veroveren heeft zij in onze ogen ruimschoots gehaald. Hoogtijd om dat beloond te zien worden met een nominatie op de shortlist voor de Elspeet Boekverkoper van het Jaar-verkiezing 2017-2018! Stemt u met ons mee?

Stem hier op Jessy