Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
2 mei

Het boek 1936. Wij gingen naar Berlijn is uitgeroepen tot Sportboek van het Jaar 2016. Auke Kok kreeg op 1 mei de Nico Scheepmaker Beker uitgereikt voor dit boek.

Daarmee is Auke Kok de eerste die voor de tweede keer de juryprijs voor het beste sportboek van het jaar in ontvangst mag nemen. In 2005 werd de prijs voor het eerst uitgereikt, Auke Kok won toen met zijn boek 1974. Wij waren de besten.

De jury
De jury, onder voorzitterschap van oud-politicus Ad Melkert, omschrijft het winnende boek als "een welkome beschrijving van de historische Olympische Spelen in Duitsland onder Hitler, gezien vanuit Nederlands standpunt", aan de hand van de lotgevallen van onder anderen Tinus Osendarp en Rie Mastenbroek. Adriaan van Dis noemde het boek in DWDD “een meesterwerk”.

1936. Wij gingen naar Berlijn
De Olympische Spelen van 1936 bleken één grote PR-stunt voor Nazi-Duitsland. Sporters werden onbewust ingezet voor het nationaal-socialistische ideaal. Tachtig jaar na dato beschrijft Auke Kok het fascinerende verhaal van de Nederlanders die naar Berlijn gingen.

Bestel het boek (paperback)

Bestel het e-book