Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
7 augustus

Een familiegeschiedenis van Bloemendaalse tuinbazen

Peter van der Werff tast in het duister over zijn afkomst en gaat daarom op zoek naar de familie van zijn vader. Maar wat mocht de schrijver als kind niet zien als zijn grootvader en de landheer op eenden schoten? En hoe komt het dat hij pas heel laat hoort dat diezelfde grootvader betrokken was bij de eerste vluchten boven Haarlem en het aanbod om mee te vliegen afsloeg?

De auteur komt tot het besef dat de gezinsleden in het rentmeesterhuis, waar het uitzicht uitzonderlijk mooi en geld geen probleem was, in feite doodongelukkig waren. Met Schot in de leegte brengt hij de innerlijke pijn van gedoemde mensen aan het licht en laat hij zien hoe de familielijnen zich door de generaties heen hebben voortgezet en tijdens de oorlog tot onthutsende uitvergroting kwamen. Uiteindelijk leert hij wat hem onbewust dreef om op zoek te gaan naar zijn oorsprong.

Peter van der Werff (1941) was als cultureel antropoloog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, de Vrije Universiteit en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij deed onderzoek, publiceerde en gaf onderwijs over de hele wereld. Schot in de leegte is zijn meest persoonlijke werk.

Bestel het boek (paperback)