Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
21 november

21 november t/m 11 december 2017 bij H. de Vries Boeken

Van Daphne Louter is het prachtige kijkboek Kijk, konijnen verschenen. Speciaal bij H. de Vries Boeken is van 21 november t/m 11 december de pop-up expositie behorende bij het boek te bezichtigen. De expositie is in dezelfde sfeervolle stijl als Kijk, konijnen, een boek zonder woorden dat duizend verhalen vertelt.

Op zaterdag 9 december houden we in het kader van de expositie een gezellige activiteit. Daphne komt van 15.00 - 17.00 uur langs in de boekhandel om met kinderen konijnenportretten te illustreren. Van de portretten maken we buttons, een vrolijk cadeautje om mee naar huis te nemen!

Kijk, konijnen verbeeldt het dagelijkse leven van een vrolijke konijnentweeling en hun huisdier de kip. We volgen het olijke duo door de dag – en terwijl de dag verstrijkt ook door het jaar. De subtiele kleuren, fijne lijnen en talloze details in de prenten geven het boek een tijdloos karakter en doen denken aan grote Britse illustratoren als Beatrix Potter. Op elke prent is zoveel te ontdekken dat elk nieuwe bezoek een feest is.

Daphne Louter won met haar eerste prenten van Kijk, konijnen de Lemniscaat Illustratiewedstrijd. Na een studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag vertrok ze naar Edinburgh om daar aan de kunstacademie illustratie te gaan studeren. Ze bleef nog enkele jaren in Schotland wonen en gaf onder meer les aan de kunstacademie. In 2009 keerde ze terug naar Nederland, waar ze schildert en illustreert. Kijk, konijnen is haar prentenboekendebuut.

Bekijk het boek