Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
25 augustus

De debuutroman van Thomas Acda

Een voormalig muzikant brengt een hond van New York naar Los Angeles. Op de vlucht voor alles en iedereen hoopt hij zichzelf weer terug te vinden.

'Ik zet de auto in drive en we rijden. Met een hond achter het stuur. Links woestijn, rechts woestijn en voor ons kilometers prachtg Amerikaans asfalt.'

Hij was de helft van het meest beroemde popduo dat Nederland ooit gekend heeft. Maar na de breuk met zijn collega Bob loopt de verteller van Onderweg met Roadie met zijn ziel onder de arm, en verliest hij zich in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt haar hond naar Los Angeles te brengen, is dat dé kans op een uitweg. De roadtrip door Amerika wordt een avontuur - in New York kruist zijn pad dat van een wereldberoemde dj; hij wordt liefdevol opgevangen door een hippiefamilie en belandt bij een bijzonder concert van Art Garfunkel. Maar vooral is het de reis waarin hij terugblikt op mislukte relaties, het succes en het einde van de samenwerking met Bob, zijn gevecht tegen de kilo's en vooral het gevecht tegen zichzelf.

Thomas Acda (1967) is zanger en acteur. Samen met Paul de Munnik verkocht hij meer dan 2 miljoen platen. Hij speelde in talloze tv-series en films, waaronder All Stars en Alles is liefde, waarvoor hij een Rembrandt Award in ontvangst mocht nemen. Vanaf september 2015 is hij te zien in de nieuwe SBS6-serie Bureau Raampoort. Onderweg met Roadie is zijn debuutroman.

Bestel het boek (paperback)

Bestel het e-book