Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
23 mei

Deel 3 van de Napolitaanse romans

Op 23 mei is Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante verschenen. Deze internationale bestsellerauteur heeft wereldwijd al miljoenen exemplaren verkocht. Elena Ferrante schrijft over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap. Al 25 jaar weet niemand wie Ferrante is.

Lila en Elena, de twee meisjes die we voor het eerst ontmoetten in De geniale vriendin, zijn nu volwassen vrouwen. Lila, die op haar zestiende trouwde en een kind kreeg, heeft inmiddels haar man, huis en luxeleven verlaten en werkt in een fabriek om rond te kunnen komen. Elena heeft de universiteit doorlopen en een succesvolle roman geschreven. Voor haar staan de deuren open naar een andere wereld, ver weg van de Napolitaanse wijk waar ze opgroeide.

Beide vrouwen vechten tegen wat de wereld van hen verwacht: berusting in het moederschap, onwetendheid en onderwerping. Ze zoeken hun weg in de vrijheden en kansen die de jaren zeventig lijken te bieden. Hoe verschillend hun zoektochten ook zijn, hun levens blijven met elkaar verbonden door een sterke, onbreekbare band.

'Zeldzaam goed. *****' De Standaard

'Een van de grootste romanschrijvers van onze tijd.' The New York Times

'Ferrante maakt indruk. ****' NRC Handelsblad

Bestel het boek (paperback)

Bestel het e-book