Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
14 oktober

De Jamaicaanse schrijver Marlon James heeft de Man Booker Prize gekregen voor zijn boek A Brief History of Seven Killings (Een beknopte geschiedenis van zeven moorden).

De roman gaat over politiek geweld op Jamaica en behandelt onder meer de moordaanslag op Bob Marley in 1976. Het boek is unaniem uitgekozen door de jury: “Het meest zinderende boek op de lijst, vol seks en geweld, maar is vooral ook vaak erg grappig”.

Jamaica, 3 december 1976. Twee dagen voor het Smile Jamaica-concert - bedoeld om te verbroederen, maar door de twee grootste politieke partijen gebruikt om de komende verkiezingen te beïnvloeden - worden in het huis van Bob Marley 56 kogels afgevuurd. Marley, zijn vrouw en zijn manager overleven de kogelregen op miraculeuze wijze. De mislukte aanslag op de Zanger en de zoektocht naar de motieven van de daders staan centraal in deze epische roman, die je meesleurt naar de meest onstabiele en gevaarlijke tijd in de recente geschiedenis van Jamaica. Bendeleden, CIA-agenten, een journalist, een vrijgevochten jonge vrouw en de geest van een vermoorde politicus nemen je mee naar hun wereld, van het door bendeoorlogen en machtspolitiek geteisterde eiland in de jaren '70 naar de door rudeboys gedomineerde crackpanden van New York in de jaren '80, om te eindigen op een onherkenbaar veranderd Jamaica in de jaren '90. Rekeningen worden vereffend, identiteiten verwisseld, en de opkomst en ondergang van een internationaal drugssyndicaat tot in detail geschetst. Een beknopte geschiedenis van zeven moorden is een monumentaal werk over criminaliteit, politiek, geschiedenis, muziek, en een zoektocht naar de ziel van Jamaica.

Bestel de paperback in de Nederlandse vertaling

Bestel het e-book in de Nederlandse vertaling

Bekijk de Engelse edities