Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
29 augustus

De genummerde en gelimiteerde verjaardagsuitgave

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was Tom Lanoye een hemelbestormer, inmiddels is hij uitgegroeid tot een van onze meest gelezen en gelauwerde auteurs. Met romans, gedichten, toneelstukken, satirische teksten en essays stelde hij een indrukwekkend oeuvre samen.

Bij elke stap in die carrière heeft de slagerszoon met een brilletje het motto gehanteerd ‘een schrijver is een groep’. Mensen die bijdroegen tot zijn succes werden door hem altijd genereus deelgenoot gemaakt van de lof die hem te beurt viel. De zestigste verjaardag van Tom Lanoye, op 27 augustus, is een uitgelezen kans om ruimte te geven aan wie zoal deel uitmaken van zijn universum. Vormgevers, fotografen en redacteuren. Acteurs, dramaturgen en regisseurs. Familieleden, collega’s en intimi.

Anni van Landeghem en Gert Dooreman – redacteur en vormgever, al jarenlang sparringpartners van Lanoye – mochten als eersten in Lanoyes archieven duiken en ontdekten daar niet eerder gepubliceerde teksten, vrolijk stemmende vondsten en onweerstaanbaar beeldmateriaal.'Groepsportret met brilletje' is een monumentaal boek vol verrassingen, alleen al door de vormgeving een geweldig hebbeding en een must voor de ware Lanoye-fan.

Bestel het boek (gebonden)