Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
29 mei

De Mythe van Methusalem is het beste Nederlandstalige spannende boek

De Vlaming Jo Claes heeft met zijn boek De Mythe van Methusalem De Gouden Strop gewonnen voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar 2015. De prijs werd uitgereikt aan de vooravond van de Maand van het Spannende Boek.

In De Mythe van Methusalem gaat Thomas Berg, hoofdinspecteur te Leuven, op onderzoek uit als professor en stamcelonderzoeker Kostas Mamidakis, die de sleutel naar onsterfelijkheid heeft ontdekt, op mysterieuze wijze sterft.

De jury over De Mythe van Methusalem:
“Jo Claes neemt je in De mythe van Methusalem meteen mee in het verhaal. Het hoofd van het research laboratorium krijgt van een huurmoordenaar de keuze voorgelegd: een afscheidsbrief schrijven en een pilletje cyaankali innemen in ruil voor het leven van zijn geliefde en zijn ongeboren kind. Het verhaal concentreert zich rondom de fenomenale ontdekking bij een research laboratorium voor stamcelonderzoek, dat erin geslaagd is ouderdomsverschijnselen drastisch af te remmen. Jo Claes heeft, door gebruik te maken van een aantal klassieke elementen van de triller, het verhaal intelligent, spannend, met veel vaart en beeldend beschreven.”

Bestel het boek (paperback)
Bestel het e-book

Schaduwprijs 2015
De prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, werd voor de 20ste keer uitgereikt en ging naar Tunis van René van Rijckevorsel.

Bestel het boek (paperback)
Bestel het e-book