Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
15 september

Over het levensbelang van privacy voor iedereen


In Je hebt wél iets te verbergen: Over het levensbelang van privacy laten onderzoeksjournalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leggen bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft voor ons allemaal.

Dit boek is het resultaat van jarenlang diepgravende onderzoeks- en datajournalistiek naar privacy en surveillance voor De Correspondent, waarvoor Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis verschillende journalistieke prijzen wonnen.

Maurits Martijn (1981) en Dimitri Tokmetzis (1975) zijn werkzaam voor het journalistieke platform De Correspondent. Beide onderzoeksjournalisten schrijven al jaren over privacy, surveillance en technologie. Voor hun onderzoek naar persoonlijke data wonnen zij de afgelopen jaren verschillende prijzen, waaronder de prijs voor beste datajournalistiek van de VOJN en De Loep voor de beste online onderzoeksjournalistiek.


“Vloeiend en meeslepend, informatief en mobiliserend“ - Beatrice de Graaf

"Ik dacht echt dat ik veel wist van alle privacyproblematiek, maar ik heb het boek met open mond gelezen. Nog nooit werd de discussie rondom privacy zo toegankelijk uitgelegd. Het is van absolute wereldklasse." - Alexander Klöpping

Bestel het boek (paperback)
Bestel het e-book