Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
22 december

Hectisch en vol hindernissen maar ook met oases van rust

Maar liefst vijfenveertig originele illustraties prijken op het Haarlemse Hofjesspel. Twintig tekeningen zijn geënt op de Haarlemse hofjes. Typisch Haarlemse stadsbeelden zijn ook de Oude Bavo op de Grote Markt, de Amsterdamse Poort, Molen De Adriaan, de Bakenesserkerk met de Bakenessergracht en de Gravestenenbrug.

In de twintig hofjestekeningen zie je details terug van diverse Haarlemse hofjes zoals de Hofjes van Heijthuijsen, Van Loo, Van Oorschot, Teylers Hofje met de hofjespomp als kenmerkend attribuut maar ook het beeld van Eva.

Het spel is bedacht door illustrator Arwin Kossen (49) en getekend door striptekenaar en illustrator Alex van Koten (48). Arwin’s basisidee voor het Hofjesspel is dat Hofjes in onze hectische stad een oase van rust vormen. Dat idee is vertaald in een spel dat maximaal door vier spelers gespeeld kan worden en uit vier straten en de Grote Markt bestaat. Elke speler heeft vijf pionnen die hij bij aanvang willekeurig door de stad in een hofje zet. In elke straat zijn vijf hofjes waar je veilig bent en dus niet geslagen kunt worden. De bedoeling is dan je een stadswandeling maakt, maar onderweg zijn er wel hindernissen! Enige tactiek is vereist om zolang mogelijk te genieten van de fraaie stad Haarlem. Wie als laatste nog een of meerdere pionnen overheeft, is de winnaar. De makers van het spel hebben ook een Engelse en Franse vertaling toegevoegd.

Bestel het spel