Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
18 oktober

De Amerikaanse schrijver George Saunders wint de internationale Man Booker Prize voor zijn debuutroman Lincoln In The Bardo, in het Nederlands vertaald als Lincoln in de bardo.

De jury van de belangrijkste literatuurprijs in het Verenigd Koninkrijk prijst de originele vertelvorm en noemt het boek geestig en intelligent. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van personages die dood zijn, maar het leven niet willen laten gaan. "Door die innovatie worden paradoxaal genoeg de bijna dode zielen tot leven gewekt."

Lincoln in de bardo speelt zich af in februari 1862, twee dagen na zijn dood, wordt de elfjarige Willie Lincoln bijgezet op een begraafplaats in Washington. Die nacht bezoekt zijn rouwende vader, president Abraham Lincoln, de marmeren crypte. Nog een laatste keer wil hij tijd doorbrengen bij het lichaam van zijn zoon. Op dezelfde begraafplaats waren ook talloze geesten rond, mensen van allerlei allooi, die één ding gemeen hebben: ze kunnen nog geen afscheid nemen van het ondermaanse. Lincolns bezoek veroorzaakt grote opwinding. Misschien biedt hij een weg terug naar het leven?

George Saunders (VS, 1958) is vooral bekend om zijn meesterlijke korte verhalen, maar schreef ook prachtige longreads en kinderboeken. Hij won talloze prijzen en werd opgenomen in de lijst van de honderd invloedrijkste personen ter wereld in TIME. Lincoln in de bardo is zijn eerste roman, die op nummer 1 binnenkwam in de Amerikaanse bestsellerlijsten.

Bestel het boek (gebonden) - Nederlandstalig
Bestel het e-book - Nederlandstalig
Bestel het boek (paperback) - Engelstalig