Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
22 februari

De prijs voor het beste Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. Winnaar wordt op 5 april 2018 bekendgemaakt.

Onder mijn matras de erwt - van Ted van Lieshout
(Uitgeverij Leopold).
Dichter Ted van Lieshout schetst in Onder mijn matras de erwt het leven van een meisje dat langzaam maar zeker haar kinderjaren opruimt. Hij maakte er bijzondere portretten bij… van poppen!
Bestel het boek (gebonden).


Lampje - van Annet Schaap
(Querido Kinderboek).
Dit is een verhaal geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.
Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.
Bestel het boek (gebonden).


Wij waren hier eerst - van Joukje Akveld
(Gottmer Uitgevers).
Wij waren hier eerst is een vlijmscherp boek over een ingewikkelde waarheid: zo leven wilde dieren echt. Joukje Akveld doorkruiste Afrika op zoek naar die schurende confrontaties tussen mens en dier, en om vast te leggen hoe sommige mensen proberen een oplossing te vinden voor bedreigde en verweesde dieren.
Bestel het boek (gebonden).


En toen, Sheherazade, en toen? - van Imme Dros en Annemarie van Haeringen (Uitgeverij Leopold).
Een selectie uit de verhalen van Duizend-en-een-nacht, herverteld door meervoudig Zilveren Griffel-winnares Imme Dros. Zeer rijk geïllustreerd door meervoudig Gouden Penseel-winnares Annemarie van Haeringen.
Bestel het boek (gebonden).


De zweetvoetenman - van Annet Huizing (Uitgeverij Lemniscaat).
Wie had kunnen denken dat het recht zo interessant, spannend en soms ook grappig zou zijn? In een boek vol waargebeurde verhalen brengt Annet Huizing samen met illustrator Margot Westermann de rechtsstaat tot leven.
Bestel het boek (gebonden).