Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
29 november

Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek Tijl van de schrijver Daniel Kehlmann uitgekozen tot Boek van de Maand!

"Tijl stak met kop en schouders boven alle nieuwe historische romans van de maand november uit. Een pageturner en tegelijk een roman met vele lagen. Een geweldig spel tussen feit en fictie, een ode aan het woord en het vertellen van verhalen"

Tijl Uilenspiegel, legendarisch entertainer en provocateur, staat er alleen voor wanneer zijn vader, verdacht van duivelse magie, begin zeventiende eeuw door de kerk ter dood wordt veroordeeld. De jonge Tijl moet vluchten en trekt door een door godsdienstoorlogen geteisterd Europa, waar iedereen van huis en haard is verdreven. Zo ook Frederik van Bohemen, de 'Winterkoning', die na een koningschap van slechts één winter Praag moet verlaten en als balling zijn toevlucht zoekt in Den Haag. Tijl wordt zijn hofnar en kan het vooral goed vinden met zijn vrouw Liz - net als hij een rebelse geest met een groot rechtvaardigheidsgevoel.

Bestel het boek (paperback)
Bestel het e-book


Naast het boek van Daniel Kehlmann zijn deze boeken ook lovend ontvangen door het boekverkoperspanel:

De moeder aller vragen - Rebecca Solnit
Bestel het boek (gebonden)


De pelikaan - Martin Michael Driessen
Bestel het boek (gebonden)
Bestel het e-book

Mari plukt de dag - Mari Maris
Bestel het boek (gebonden)


Bekijk het fragment: