Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
7 augustus

Vincent van Gogh: 125 jaar van Gogh

Vincent van Gogh leefde in een spannende tijd. De moderne wereld was volop in beweging door de opkomst van een wijdvertakt spoorwegnet in Europa. En Vincent bewoog mee! In De Grote Van Gogh Atlas volgen we Vincent langs alle dorpen en steden waar hij woonde. We zien hoe zijn wereld er in die tijd uitzag: van de landelijke rust op het platteland van Brabant en Zuid-Frankrijk, tot de zinderende drukte in wereldsteden als Londen en Parijs. Een rijke keuze uit zijn werk laat zien hoe hij als kunstenaar de wereld om hem heen als onderwerp voor honderden tekeningen en schilderijen gebruikte. Reis mee met Vincent op zijn tocht door Europa, langs alle plaatsen waar hij woonde… en waar hij de kunstenaar werd die hij zo graag wilde zijn.

In 2015 wordt Vincent van Goghs 125ste sterfjaar herdacht met een internationaal programma ‘125 jaar inspiratie’. Van Gogh inspireert wereldwijd mensen tot op de dag van vandaag en ‘leeft’ 125 jaar na zijn dood meer dan ooit. De Stichting Van Gogh Europe, een samenwerkingsverband tussen zo’n 30 instellingen, eert in het herdenkingsjaar de Nederlandse kunstenaar met een internationaal programma in vier landen die van betekenis zijn voor het leven en werk van de kunstenaar.

Vier instellingen staan aan de basis van deze Stichting Van Gogh Europe: het Van Gogh Museum, het Kröller-Müller Museum, Van Gogh Brabant en Mons 2015, Culturele Hoofdstad van Europa.

Bestel het boek (gebonden)