Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
10 mei

De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2016 is Connie Palmen, met haar boek Jij zegt het. De vakjury, onder leiding van Dick Benschop, noemt het boek een: ‘roman waarin verlangen en gemis, liefde en dood een huiveringwekkend verbond zijn aangegaan'.

Over Jij zegt het:
Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst. In de talloze biografieën krijgt zij de status van martelares, hij die van verrader en moordenaar, beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde.

Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Palmen de gedachten, angsten en bezweringen van de bruidegom, en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen. Jij zegt het is een aangrijpende roman over de liefde en de dood.

Bestel het boek (gebonden)

Bestel het e-book