Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
28 september

Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek Selma van de schrijfster Carolijn Visser uitgekozen tot Boek van de Maand!

Selma Vos was de enige Nederlander die in China woonden ten tijde van Laat Honderd Bloemen Bloeien, de Grote Sprong Voorwaarts en de Culturele Revolutie. Zij en haar gezin werden slachtoffers van de grootse idealen van de maoïstische heilstaat.

De Joodse Selma Vos groeide op in IJmuiden en wist tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de nazi's te ontkomen. Tijdens haar studie in Cambridge ontmoette ze Chang Tsao, de man van haar leven. Na de geboorte van hun kinderen Greta en Dop bouwden ze een bestaan op in het China van Mao. Chang was vooraanstaand lid van de Partij en leidde het Psychologisch Instituut, toch bleven Selma en haar kinderen buitenstaanders. Tijdens de Culturele Revolutie werd Chang uit zijn functie gezet en door zijn collega's aangevallen. Selma, lerares aan de Tweede-talenschool, werd uiteindelijk samen met hem gearresteerd. De Culturele Revolutie betekende de ondergang van het hele gezin.

Meesterlijk roept Carolijn Visser de sfeer op van het schrale, revolutionaire Peking. Ze schildert de grote parades ter ere van de Volksrepubliek, de ideologische blindheid van westerse fellowtravellers, de grote hongersnood en uitzinnige Rode Gardisten die alles wat westers en oud was vernielden. Selma behoort tot de hoogtepunten in haar oeuvre.

Bestel het boek (gebonden)

Bestel het e-book


Naast het boek van Carolijn Visser zijn deze boeken ook lovend ontvangen door het boekverkoperspanel:

Het vogelhuis - Eva Meijer
Bestel het boek (paperback)
Bestel het e-book


De Nix - Nathan Hill
Bestel het boek (paperback)
Bestel het e-book


Katoen - Sven Beckert
Bestel het boek (gebonden)
Bestel het e-book

Bekijk het fragment: