Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
3 november

Dimitri Verhulst keert terug naar de Bijbel

Er stroomt veel bloed in de verhalen uit de eerste vijf Bijbelboeken, maar door hun kracht en geldigheid vormen ze misschien wel het belangrijkste boek uit de geschiedenis van de mensheid: de Pentateuch ofwel de Septuagint ofwel de Thora ofwel de boeken van Mozes ofwel de Wet. Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri en Deuteronomium bevatten het verhaal van de schepping, de geschiedenis van het Joodse volk, de aankomst in het beloofde land en de vorming van de wetten die het fundament vormen onder de tien geboden.
Dimitri Verhulst hervertelt deze vijf boeken tot een aangrijpende geschiedenis die ons doet beseffen dat de Bijbel een verhaal bevat waar de wereld niet zonder wil en kan. Dat verhaal wordt nu opnieuw ontsloten in de mooiste taal die het zich kan wensen, die van Dimitri Verhulst.

‘Indien er effenaf niks was in het begin, dan ook geen toekomst. Dus was er God, van wie niemand weet en weten zal van waar die zelf dan komt, hij had uit al dat niks gewoon zichzelf gemaakt, vraag niet hoe, vraag niet waarom, en die nadien, om zijn status te verdienen uit zijn krammen had te schieten en te scheppen, om te beginnen met de hele hemel en een ietepetieterige jammerbol, waarop vooralsnog geen sprietje onkruid stond.’ – uit Bloedboek

Bestel het boek (gebonden)

Bestel het e-book