Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
11 januari
The first nine months of Donald Trump's term were stormy, outrageous--and absolutely mesmerizing. Now, thanks to his deep access to the West Wing, bestselling author Michael Wolff tells the riveting story of how Trump launched a tenure as volatile and fiery as the man himself.

Lees verder
11 januari
Han van Bree geeft op heldere wijze en met de nodige humor een overzicht van het wereldnieuws in 2017. Met onder andere de verkiezingen in Nederland, de inhuldiging van Donald Trump en chaos bij Oscar-uitreiking: niet La la Land maar Moonlight beste film.

Lees verder
22 december
Een kleurrijke schat aan grote en kleine wijsheden uit verschillende culturen. De inspiratie voor deze verhalen vond Coelho onder andere bij volksverhalen.

Lees verder
15 december
Achterhaalde economische theorieën hebben een wereld mogelijk gemaakt waarin nog steeds extreme armoede heerst. Kate Raworth tekent de routekaart die ons kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet.

Lees verder
29 november
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Tijl' van schrijver Daniel Kehlmann uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
22 november
'De wereld volgens GIJP' van Michel van Egmond wint de NS Publieksprijs, de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek.

Lees verder
21 november
Van Daphne Louter is het prachtige kijkboek 'Kijk, konijnen' verschenen. Speciaal bij H. de Vries Boeken is van 21 november t/m 11 december de pop-up expositie behorende bij het boek te bezichtigen.

Lees verder
21 november
Het langverwachte tweede deel van ‘De geschiedenis van de Joden' van Simon Schama is verschenen. Van Mozes tot psycho­ analyse, van de Bijbel tot de Westelijke Jordaanoever, van de cultuur tot en met de wetenschap.

Lees verder
16 november
Het boek van Herman Koch en Wanda Reisel omspant 35 jaar en draait om hun levenslange band waar blinde vriendschap en gezonde concurrentie elkaar afwisselen. De twee schrijvers richten nu eens niet hun onverbiddelijke blik op hun personages, maar op elkaar.

Lees verder
10 november
Het kookboek 'Souq' van Nadia Zerouali en Merijn Tol is verkozen tot winnaar van Het Gouden Kookboek 2017. “Op een geweldige manier laten de auteurs ons kennismaken met de keuken van het Midden-Oosten. Het brengt verschillende culturen samen", aldus de jury.

Lees verder
10 november
Koen Peeters wint de ECI Literatuurprijs voor zijn roman 'De mensengenezer'. "Een boek dat raakt aan het onzegbare en ons leert dat we niet moeten zoeken naar de waarheid, maar naar de bron", aldus de jury.

Lees verder
7 november
'The Gold Edition' van 'Het Geheim van de Meester', naar het gelijknamige televisieprogramma. Het boek is bekleed met 23 karaat bladgoud, afgewerkt met een patroon van 18 karaat goud en afgezet met druppelvormige parels en boutonparels. Met een prijs van 49.034,95 euro is deze uitgave het meest exclusieve boek dat in 2017 verschijnt.

Lees verder
26 oktober
Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een spookboerderij bij een grensdorp. Voor de betaalde liefde steekt Paul de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt de verscholen positie te verlaten die hij in het leven heeft gekozen.

Lees verder
25 oktober
Om onder de studieschulden uit te komen en de van zwendel van de universiteit aan het licht te brengen moeten Mark, Todd en Zola hun studie afbreken, zich voordoen als beëdigde advocaten en het opnemen tegen een miljardair én de FBI.

Lees verder
20 oktober
De genomineerden voor de prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek zijn bekend. De winnaar ontvangt de prijs tijdens de Avond van het Kookboek op 9 november.

Lees verder
19 oktober
De langverwachte opvolger van Mandela's beroemde autobiografie 'De lange weg naar de vrijheid'. 'De presidentiële jaren' vertelt wat daarna kwam: het uitzonderlijke verhaal van Mandela’s presidentschap.

Lees verder
18 oktober
De Amerikaanse schrijver George Saunders wint de internationale Man Booker Prize voor zijn debuutroman 'Lincoln In The Bardo', in het Nederlands vertaald als 'Lincoln in de bardo'.

Lees verder
13 oktober
Hugh Legat is als privésecretaris van premier Neville Chamberlain aanwezig bij cruciale onderhandelingen tussen de Britse premier, Hitler, Mussolini en de Franse premier Daladier in München. Hier kruist hij wegen met een oud-studiegenoot wat dramatische gevolgen heeft voor de toekomst van Europa.

Lees verder
10 oktober
Wij hebben voor onze mooie zelfstandige boekhandel in het centrum van Haarlem plaats voor een enthousiaste oproepkracht die doordeweeks veel beschikbaar is!

Lees verder
10 oktober
Op 10 oktober 2017 is het nieuwe boek 'Turtles All The Way Down' of 'Schildpadden tot in het oneindige' van John Green verschenen, de auteur van o.a. 'The Fault in Our Stars' (Een weeffout in onze sterren). Bestel nu het boek!

Lees verder
5 oktober
Donderdag 5 oktober is de Nobelprijs voor de Literatuur 2017 toegekend aan de Engelse auteur Kazuo Ishiguro.

Lees verder
4 oktober
Bevrijd van alle beperkingen in politiek opzicht schrijft Hillary Clinton in haar boek 'What Happened' het ware verhaal over de onvoorspelbare en dramatische presidentsverkiezingsstrijd met Donald Trump in 2016.

Lees verder
29 september
In de nieuwe Lanoye worden bij de vleet bomaanslagen gepleegd, moskeeën beklad en uitbaters van kebabzaken doodgeschoten. Lanoye geeft zijn visie op wat er loos is in onze wereld.

Lees verder
23 september
Vijf jaar lang schreef Peter Vandermeersch twee keer per maand in De Standaard over Nederland en zijn inwoners. Aan Vlamingen probeert hij dit land uit te leggen. De Nederlanders houdt hij een persoonlijke spiegel voor.

Lees verder
22 september
De uit Noord-Korea gesmokkelde verhalenbundel geeft een opmerkelijke inkijk in een gesloten wereld. Het is geschreven onder het pseudoniem Bandi.

Lees verder
20 september
Yvette van Boven grijpt terug naar de Ierse keuken: het land waar ze met haar Nederlandse ouders opgroeide, haar eerste hapjes at en haar liefde voor eten begon.

Lees verder
19 september
Een jaar geleden begon Kees van Kooten aan zijn eerste vijfenzeventigjaarlijkse balansopruiming. Dit resulteerde in drieëntwintig ordners vol materiaal van her en der en toen en nu. Piet Schreuders heeft een selectie al dan niet in facsimile samengebracht.

Lees verder
14 september
In haar twintigste roman keert Renate Dorrestein terug naar de door haar geliefde "gothic novel". Dit maakt 'Reddende engel' een spannende psychologische roman over naastenliefde, eigenbelang en het verlangen ergens bij te horen.

Lees verder
13 september
Kolja is acht jaar oud en doofstom als de broers Modest en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski zich over hem ontfermen. Wanneer de beroemde componist onverwacht overlijdt, twijfelt Kolja direct aan de officiële doodsoorzaak. De vraag rijst of hij de Tsjaikovski’s, die hem leerden spreken, niet beter dient door nu te zwijgen.

Lees verder
12 september
De Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn ontrafelt de ziel van Frankrijk en ontdekt achter de clichés een intrigerend land vol tegenstellingen. De Bruijn neemt ons mee achter de schermen van het Franse land, achter de façades.

Lees verder
8 september
7 september
De nieuwe roman van Rushdie over het mysterieuze, luxe leven van de familie Golden en de opkomst van een roekeloze, mediageile schurk met een onmogelijke haarkleur en make-up.

Lees verder
31 augustus
Hoe kunnen we de populistische golf die onze democratieën bedreigt een halt toeroepen? Hoe kunnen we het uiteenvallen van de Europese Unie voorkomen? Een urgent pleidooi voor méér democratie en minder ongelijkheid in Europa van Thomas Piketty en zijn collega’s.

Lees verder
24 augustus
Een must read voor iedereen die de opkomst van het rechtspopulisme en de alt-right-beweging wil doorgronden. De beroemde socioloog Arlie Hochschild trekt vijf jaar op met haar rechtse landgenoten in Louisiana, een van de armste en meest conservatieve staten van Amerika.

Lees verder
23 augustus
Waarom pubers zoveel risico nemen en waarom dat goed is. Honderden pubers belanden jaarlijks in het ziekenhuis met een alcoholvergiftiging. Ze vormen de meerderheid van gearresteerden op verdenking van misdrijven en maken de meeste ongelukken van alle weggebruikers. Waar komt deze hang naar risicogedrag vandaan?

Lees verder
22 augustus
Hét thrillerdebuut van het jaar. Een nieuwe start voor Jane, in een nieuwe woning waarvoor ze een aantal vreemde regels op de koop toe neemt. Dan hoort Jane van de onverwachte dood van de vorige huurster, Emma, die verrassend veel op haar leek...

Lees verder
7 augustus
Peter van der Werff tast in het duister over zijn afkomst en gaat daarom op zoek naar de familie van zijn vader. Hij neemt de lezer mee naar het landschap waar zijn voorouders tuinbazen op buitenplaatsen waren en eigen tuinbedrijven hadden, waar de mannen op jacht gingen in het woeste duin.

Lees verder
26 juli
Geïnspireerd door het sprookje van Vrouw Holle en de mythe van Orpheus en Eurydice, vertelt Rascha Peper een ontroerend verhaal over de liefde en de dood. De mooie illustraties van Sylvia Weve maken het boek compleet.

Lees verder
13 juli
Komt u 21, 22 en 23 juli naar onze tasjesdagen? Koop een tas vol uitverkoopboeken voor slechts € 7,50!

Lees verder
11 juli
De nieuwe roman van Esther Verhoef voert de lezer van een Brabantse volksbuurt in de jaren 70 en 80 via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York. Een meeslepend verhaal over liefde, familie en ambitie, over keuzes en de gevolgen ervan.

Lees verder
6 juli
Van de lessen die ze leerde in Chicago tot het gedachtegoed dat zij uitdraagt; Een verfrissend en meeslepende vertelling van een bijzondere, krachtige vrouw.

Lees verder
4 juli
Het fascinerende verhaal van de Golden Earring. Aan de hand van deze vijftig kleine verhalen vertelt Golden Earring-kenner Maarten Steenmeijer het grote verhaal van een van de langst bestaande bands ter wereld.

Lees verder
27 juni
De nooit eerder gepubliceerde briefwisseling tussen de geliefden Wim Sonneveld en Friso Wiegersma. Uit de brieven blijkt een enorme gretigheid, een groot cultureel ontwaken van twee jonge mannen die midden in het leven staan.

Lees verder
27 juni
Op 3 oktober 2017 verschijnt de langverwachte nieuwe thriller 'Oorsprong' (Origin) van Dan Brown met Robert Langdon in de hoofdrol. De thriller zal wereldwijd op dezelfde dag verschijnen. Reserveer uw exemplaar! Op de Engelse editie ontvangt u nu € 5,50 korting!

Lees verder
22 juni
Emmanuel Macron, drie jaar geleden nog onbekend en nu verkozen tot President van de Franse Republiek. Hoe vond Macron zijn weg naar de top? In 'Revolutie!' zijn verhaal.

Lees verder
20 juni
De duistere kant van de literaire wereld. Bij een brutale roof uit de zwaarbeveiligde bibliotheek van de universiteit van Princeton worden vijf manuscripten van F. Scott Fitzgerald ontvreemd. Hoewel de toegesnelde politie er met de neus bovenop staat, weten de daders te ontkomen.

Lees verder
17 juni
Een prachtige atlas met een uitgebreid archeologisch overzicht van de stad Rome. Van de voorgeschiedenis tot de vroege middeleeuwen. Rijkelijk geïllustreerd en voorzien van full-color kaarten.

Lees verder
16 juni
De Israëlische schrijver David Grossman en vertaalster Jessica Cohen winnen internationale Man Booker Prize voor 'A Horse Walks into a Bar', in het Nederlands vertaald als 'Komt een paard de kroeg binnen'.

Lees verder
15 juni
Nieuw bloedstollend werk van Karin Slaughter. Achtentwintig jaar geleden kijken twee zusjes de dood in de ogen. Eén van hen rent voor haar leven. De ander blijft achter. Achtentwintig jaar later slaat het noodlot opnieuw toe...

Lees verder
14 juni
Het nieuwe kookboek van Rens Kroes. Alle gerechten, hartig of zoet, passen in de voedingswijze van Rens, maar ze zijn uitgebreider en vooral: feestelijker!

Lees verder
9 juni
De grootste prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek is dit jaar gewonnen door Felix Weber met zijn boek 'Tot stof'. De prijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut is gegaan naar Jan van der Cruysse.

Lees verder
7 juni
Een inspirerend kookboek met 60 glutenvrije recepten van foodblogger Bénine Bijleveld en model en fotografe Kim Feenstra.

Lees verder
30 mei
Is het mogelijk dat we op een dag alles zullen weten? Marcus du Sautoy gaat op zoek naar de randen van onze kennis. Maar voor hij die randen bereikt, laat hij zien wat wetenschappers al wel in kaart hebben gebracht, tot en met de laatste doorbraken.

Lees verder
26 mei
Een historische thriller van topklasse waarin het privéverblijf van Hitler centraal staat. In dit twaalfde deel is Bernie Gunther op de vlucht voor Erich Mielke, hoofd van de Oost-Duitse Stasi en moet door een ex-collega binnengebracht worden.

Lees verder
25 mei
Het verhaal van Johan Polak (1928-1992). Bekend als uitgever, schrijver, columnist, maar ook als homo-emancipator. Hij richtte zowel uitgeverij Polak & Van Gennek op als de Athenaeum Boekhandel.

Lees verder
24 mei
Het fascinerende, aangrijpende en soms gruwelijke verhaal van de joden in Nederland, en hun grootse bijdrage aan de geschiedenis van Nederland, wordt als nooit tevoren verteld in dit schitterende standaardwerk.

Lees verder
24 mei
Het debuut van James Salter is eindelijk verschenen in Nederlandse vertaling. Met onbeschrijflijke schoonheid en snoeiharde rivaliteit weet Salter tot de kern te komen van oorlog en literatuur.

Lees verder
23 mei
Een indringend portret van de korte levens van twee zusjes en de impact die hun dood heeft gehad op het gezin. Geschreven in een prachtige, verstilde stijl en vanuit het bijzondere wisselende perspectief van moeder én kind vertelt Suzan Hilhorst haar autobiografische verhaal.

Lees verder
17 mei
Een roman over alleen wonen. Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei - ver van de stad en zijn vrienden. De stilte is tastbaar. Adriaan van Dis toont in zijn nieuwe boek hoe kwetsbaar eenzaamheid kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood.

Lees verder
16 mei
Vertrekkend vanuit de vragen die elke taalliefhebber zich wel eens stelt, probeert deze 'atlas' de wondere wereld van taal in het algemeen en de Nederlandse taal in het bijzonder op een boeiende manier in kaart te brengen.

Lees verder
15 mei
Na elke aanslag gaan we voor meer veiligheid – en hopen we op meer vrede. Maar is dat genoeg? In dit essay pleiten Thomas d'Ansembourg en David Van Reybrouck voor mindfulness, geweldloze communicatie en compassie op school, op het werk en thuis.

Lees verder
12 mei
Wij zijn erg trots op onze collega Jessy Korshuize, ze staat op de longlist voor de Elspeet Boekverkoper van het Jaar-verkiezing 2017-2018. Breng uw stem uit op Jessy als beste boekverkoopster!

Lees verder
9 mei
De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2017 is Alfred Birney, met zijn boek 'De tolk van Java'. De vakjury noemt het een roman: "waarin je je als lezer door de sublieme stijl bijna medeplichtig voelt aan de beschreven wreedheden en tegelijk ook de kracht ervaart om te willen overleven."

Lees verder
8 mei
De Bijbel bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen). In dit laatste deel gaat het over Judit, Daniël, Suzanna en Ester. De meeste van deze verhalen gaan over het ontstaan van het antisemitisme en de reactie van de Joden daarop.

Lees verder
5 mei
Amos Decker maakt deel uit van een speciale eenheid binnen de FBI en duikt in de levens van slachtoffers Dabney en Berkshire, op zoek naar een verband dat niet lijkt te bestaan. Wat ze wel vinden, zijn geheimen die hen leiden naar een op handen zijnde aanslag.

Lees verder
4 mei
Veel Nederlandse vrouwen hebben een man, of kennen iemand die er een heeft. Voor iedereen die interesse heeft in de man als huisgenoot of er al een heeft en hier meer over wil weten, is er nu 'Het houden van mannen'.

Lees verder
2 mei
Het boek '1936. Wij gingen naar Berlijn' is uitgeroepen tot Sportboek van het Jaar 2016. Auke Kok kreeg op 1 mei de Nico Scheepmaker Beker uitgereikt voor dit boek.

Lees verder
20 april
Woensdag 19 april is bekendgemaakt dat schrijfster Griet op de Beeck het Boekengeschenk van 2018 gaat schrijven.

Lees verder
20 april
Erik Scherder, de meest bevlogen professor van Nederland, beantwoordt met vaart en vaardigheid alle vragen over hersenen en muziek.

Lees verder
14 april
Kom alles te weten over de bekende YouTuber 'GameMeneer' en leer hoe zelf succesvol te worden op YouTube.

Lees verder
10 april
Vijftien jaar na Pim Fortuyns dood zocht Joost Vullings de oud-LPF-Kamerleden op om terug te blikken op een roerige periode. Wat was er zo bijzonder aan Fortuyn? Wat ging er fout? Wat is er overgebleven van Fortuyns ideeën?

Lees verder
10 april
Het prentenboek 'Stella' van Gerda Dendooven is zaterdag 8 april bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek.

Lees verder
6 april
Deze uitgave van de inmiddels vermaarde Scamander uit de schoolbibliotheek van Zweinstein is nu na lang uitverkocht te zijn geweest weer verkrijgbaar!

Lees verder
29 maart
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Een onberispelijke man' van de schrijfster Jane Gardam uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
29 maart
Een biografie van een iconische koningin, maar ook een indringende geschiedenis van de negentiende eeuw, het Victoriaanse tijdperk, een tijd van ingrijpende sociale en cultureleveranderingen waarop zij haar onuitwisbare stempel heeft gedrukt.

Lees verder
28 maart
Ieder jaar zal er een opnieuw uitgegeven prentenboekklassieker verschijnen voor slechts 2 euro, dat is toch te geef? Dit jaar start de actie voor het eerst en wel vanaf vrijdag 7 april met het geweldige prentenboek De Gruffalo van Julie Donaldson en Axel Scheffler!

Lees verder
24 maart
Ter gelegenheid van de Boekenweek presenteerde DWDD op donderdag 23 maart: Hier is ... Adriaan van Dis. Het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden. In deze speciale editie waren auteurs Jaap Robben, Paul Beatty en Hilary Mantel te gast.

Lees verder
16 maart
De spectaculaire film over Magiezoöloog Newt Scamander en zijn koffer vol fabeldieren ging het afgelopen najaar wereldwijd in première. Dit is de complete Nederlandse tekst van dit scenario in boekvorm.

Lees verder
10 maart
'Het smelt' van Lize Spit is door boekhandelaren uit Nederland verkozen tot literaire parel van 2017. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk, waarvan boekhandelaren vinden dat het een groter publiek verdient.

Lees verder
9 maart
Winnaar van de Man Booker Prize 2016! Het Amerika van de eenentwintigste eeuw wordt subtiel en soms hilarisch blootgelegd in zijn meest pijnlijke, meest absurde en meest racistische kanten.

Lees verder
7 maart
In 'Een jihad van liefde' – opgetekend door David Van Reybrouck – praat Mohamed El Bachiri over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen.

Lees verder
7 maart
Altijd al willen werken in een boekhandel? Wie de beste motivatie en het mooiste lees-CV stuurt, kan op Bookstore Day voor een dag werken in één van onze boekhandels in Haarlem, Leiden of Den Haag!

Lees verder
7 maart
Het verhaal over de steentijd en de drie grote migraties: twee vanuit Afrika en een derde uit het Nabije Oosten. Lees hoe men op die momenten leerde om te gaan met de ijstijdcondities en reeds aanwezige Neanderthalers en jagers.

Lees verder
1 maart
In 'Boris - Klucht of koningsdrama?' reconstrueert Patrick Bernhart Johnsons rol in de Brexit-campagne, die Engeland op zijn grondvesten deed schudden. Bovenal schetst hij een veelkleurig portret van dit charismatische fenomeen.

Lees verder
28 februari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Homo Deus' van de schrijver Yuval Noah Harari uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
27 februari
'Dit boekje is voor iedereen die net als ik het vertrouwen in de traditionele politieke partijen voor een belangrijk deel of zelfs helemaal kwijt is. Ik zou zo graag onze ervaringen op elkaar leggen. Wie weet waar ze overlappen.'

Lees verder
21 februari
Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Achter haar elegante en intelligente verschijning gaat een aangrijpend oorlogsverleden schuil.

Lees verder
20 februari
Niet eerder is een veelomvattend fotoboek samengesteld over Amsterdam in de jaren 40-45. Erik Somers en René Kok, onderzoekers bij het NIOD, deden uitvoerig onderzoek naar de visuele geschiedenis van de stad.

Lees verder
17 februari
Dick Bruna, de geestelijk vader van nijntje, is op 16 februari overleden. Dick Bruna is 89 jaar geworden.

Lees verder
16 februari
Archibald Isaac Ferguson wordt geboren, het enige kind van Rose en Stanley Ferguson. Archibalds leven zal vier parallelle en volstrekt verschillende paden volgen.

Lees verder
9 februari
'DJ' is een schaamteloze roman, over een Nederlandse dj die op de toppen van zijn roem in een rollercoaster belandt.

Lees verder
8 februari
Connie Palmen tipt 'Het uur van het violet' van Katie Roiphe. In het boek gaat Roiphe na hoe de laatste levensdagen waren van zes grote denkers, schrijvers en kunstenaars en hoe zij omgingen met de realiteit van de naderende dood.

Lees verder
7 februari
Collega Bertram Koeleman van H. de Vries Boeken staat met zijn boek 'Engels voor leugens' op de shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017! De J.M.A. Biesheuvelprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal.

Lees verder
7 februari
Frank Westerman voert de lezer mee door het veranderende Nederland van de afgelopen vijfentwintig jaar. Weg van het randstedelijke gewoel toont hij onverwachte, ongeziene gezichten van het drassige achterland en zijn bewoners.

Lees verder
30 januari
De vraag is niet: wie zijn wij?
De vraag is: wie willen we zijn?

In de aanloop naar de verkiezingen op 15 maart 2017 werpt Bas Heijne nieuw licht op de vragen die ons land keer op keer in beroering brengen.

Lees verder
4 januari
In 'Het aanzien van 2016' geeft Han van Bree het overzicht van twaalf maanden wereldnieuws op zijn veel geprezen en bekende manier: direct, verhelderend en met de nodige humor. Het resultaat is een kleurrijk en onvergetelijk tijdsbeeld van 2016.

Lees verder
13 december
Bas Heijne heeft de P.C. Hooft-prijs 2017 gewonnen voor zijn beschouwend proza. Deze oeuvreprijs wordt jaarlijks afwisselend toegekend voor proza, essayistiek en poëzie. De jury noemt Heijnes werk ‘een vernieuwende impuls aan wat literatuur in maatschappelijke zin betekenen kan.’

Lees verder
9 december
Tekenaar Peter van Straaten is op 9 december overleden. Peter van Straaten is 81 jaar geworden.

Lees verder
28 november
Vrijdag 2 december 12.00 - 18.00 uur Philharmonie Haarlem
Voor TEDxHaarlem is dit het 5e jaar, een jubileum dus! Met het thema Closer Together wil TEDxHaarlem dit jaar de lokale initiatieven dichterbij brengen. H. de Vries Boeken zal deze dag de TEDxHaarlem Bookstore bemannen en sponsort hiermee dit inspirerende evenement.

Lees verder
11 november
Martin Michael Driessen wint de ECI Literatuurprijs voor zijn roman 'Rivieren'. "Een boek van een ingetogen grootheid, met schitterende, beeldende zinnen en een onbestemde dreiging", aldus de jury.

Lees verder
11 november
Het BBQ-kookboek 'Smokey Goodness' van Jord Althuizen is uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2016. "Althuizen heeft zich werkelijk verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht die van alle kanten", aldus de jury.

Lees verder
26 oktober
Paul Beatty is de eerste Amerikaanse winnaar van The Man Booker Prize. 'The Sellout' is een satirische roman over de raciale politiek in Amerika en kan zich volgens de jury meten met de klassiekers van Mark Twain en Jonathan Swift.

Lees verder
13 oktober
Donderdag 13 oktober is de Nobelprijs voor de Literatuur 2016 toegekend aan de Amerikaanse zanger en songwriter Bob Dylan.

Lees verder
5 oktober
Tijdens het Kinderboekenbal op 4 oktober in Haarlem ontving Anna Woltz een Gouden Griffel voor haar boek 'Gips'. ‘Virtuoos verbindt en vervlecht Woltz verhaallijnen. Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig,’ aldus de jury.

Lees verder
30 augustus
Maandagavond 29 augustus is auteur en journalist Pieter Steinz overleden. Hij is 52 jaar oud geworden. Steinz leed aan de ziekte ALS. In 2015 publiceerde hij hier het boek 'Lezen met ALS' over. Van 1989 tot 2012 werkte Steinz bij NRC Handelsblad als literair redacteur en chef Boeken. In 2012 werd hij directeur van het Nederlands Letterenfonds. Steins schreef meer dan vijftien boeken.

Lees verder
25 juli
Op 15 augustus verschijnt het 'Rijks Coffee Table Book'. Plaats voor 15 augustus uw reservering en krijg € 12,50 korting!

Lees verder
15 juni
De winnaars van de publieksprijs voor Nederlandse kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar zijn zondag 12 juni bekendgemaakt. De meeste stemmen gingen naar Jochem Myjer met het boek 'De Gorgels' en naar 'Dummie de mummie en de drums van Massoeba' van Tosca Menten.

Lees verder
31 mei
Onze winkelmanager Daan van der Valk ontving maandagavond 30 mei de publieksprijs van De Olifant 2016, de kunst- en cultuurprijs die het Haarlems Dagblad en de IJmuider Courant jaarlijks uitreiken.

Lees verder
25 maart
Johan Cruijff is op 68-jarige leeftijd in zijn woonplaats Barcelona overleden. Cruijff, die algemeen beschouwd wordt als een van de beste voetballers in de geschiedenis, leed al enige tijd aan longkanker.

Lees verder
5 oktober
De Zweedse misdaadauteur Henning Mankell (1948-2015) is op 5 oktober overleden. Henning Mankell is 67 jaar geworden.

Lees verder
27 januari
Betaal vanaf nu uw bestellingen met de boekenbon! Het is mogelijk om uw bestelling met meerdere boekenbonnen te betalen.

Lees verder