Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
20 april
Voor onze collega boekhandel Van Stockum Boekverkopers aan het Spui in Den Haag zoeken wij een gedreven winkelmanager m/v.

Lees verder
20 april
Woensdag 19 april is bekend gemaakt dat schrijfster Griet op de Beeck het Boekengeschenk van 2018 gaat schrijven.

Lees verder
20 april
Erik Scherder, de meest bevlogen professor van Nederland, beantwoordt met vaart en vaardigheid alle vragen over hersenen en muziek.

Lees verder
14 april
Kom alles te weten over de bekende YouTuber 'GameMeneer' en leer hoe zelf succesvol te worden op YouTube.

Lees verder
10 april
Vijftien jaar na Pim Fortuyns dood zocht Joost Vullings de oud-LPF-Kamerleden op om terug te blikken op een roerige periode. Wat was er zo bijzonder aan Fortuyn? Wat ging er fout? Wat is er overgebleven van Fortuyns ideeën?

Lees verder
10 april
Het prentenboek 'Stella' van Gerda Dendooven is zaterdag 8 april bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek.

Lees verder
6 april
Deze uitgave van de inmiddels vermaarde Scamander uit de schoolbibliotheek van Zweinstein is nu na lang uitverkocht te zijn geweest weer verkrijgbaar!

Lees verder
29 maart
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Een onberispelijke man' van de schrijfster Jane Gardam uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
29 maart
Een biografie van een iconische koningin, maar ook een indringende geschiedenis van de negentiende eeuw, het Victoriaanse tijdperk, een tijd van ingrijpende sociale en cultureleveranderingen waarop zij haar onuitwisbare stempel heeft gedrukt.

Lees verder
28 maart
Ieder jaar zal er een opnieuw uitgegeven prentenboekklassieker verschijnen voor slechts 2 euro, dat is toch te geef? Dit jaar start de actie voor het eerst en wel vanaf vrijdag 7 april met het geweldige prentenboek De Gruffalo van Julie Donaldson en Axel Scheffler!

Lees verder
24 maart
Ter gelegenheid van de Boekenweek presenteerde DWDD op donderdag 23 maart: Hier is ... Adriaan van Dis. Het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden. In deze speciale editie waren auteurs Jaap Robben, Paul Beatty en Hilary Mantel te gast.

Lees verder
23 maart
'Goede Hoop' is een reis- en geschiedenisboek in één. Het is gekoppeld aan de gelijknamige documentaireserie van de NTR. Het boek geeft verdieping aan de historische plekken die presentator Hans Goedkoop in Zuid-Afrika bezoekt.

Lees verder
16 maart
De spectaculaire film over Magiezoöloog Newt Scamander en zijn koffer vol fabeldieren ging het afgelopen najaar wereldwijd in première. Dit is de complete Nederlandse tekst van dit scenario in boekvorm.

Lees verder
10 maart
'Het smelt' van Lize Spit is door boekhandelaren uit Nederland verkozen tot literaire parel van 2017. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk, waarvan boekhandelaren vinden dat het een groter publiek verdient.

Lees verder
9 maart
Winnaar van de Man Booker Prize 2016! Het Amerika van de eenentwintigste eeuw wordt subtiel en soms hilarisch blootgelegd in zijn meest pijnlijke, meest absurde en meest racistische kanten.

Lees verder
7 maart
In 'Een jihad van liefde' – opgetekend door David Van Reybrouck – praat Mohamed El Bachiri over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen.

Lees verder
7 maart
Altijd al willen werken in een boekhandel? Wie de beste motivatie en het mooiste lees-CV stuurt, kan op Bookstore Day voor een dag werken in één van onze boekhandels in Haarlem, Leiden of Den Haag!

Lees verder
7 maart
Het verhaal over de steentijd en de drie grote migraties: twee vanuit Afrika en een derde uit het Nabije Oosten. Lees hoe men op die momenten leerde om te gaan met de ijstijdcondities en reeds aanwezige Neanderthalers en jagers.

Lees verder
1 maart
In 'Boris - Klucht of koningsdrama?' reconstrueert Patrick Bernhart Johnsons rol in de Brexit-campagne, die Engeland op zijn grondvesten deed schudden. Bovenal schetst hij een veelkleurig portret van dit charismatische fenomeen.

Lees verder
28 februari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Homo Deus' van de schrijver Yuval Noah Harari uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
27 februari
'Dit boekje is voor iedereen die net als ik het vertrouwen in de traditionele politieke partijen voor een belangrijk deel of zelfs helemaal kwijt is. Ik zou zo graag onze ervaringen op elkaar leggen. Wie weet waar ze overlappen.'

Lees verder
21 februari
Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Achter haar elegante en intelligente verschijning gaat een aangrijpend oorlogsverleden schuil.

Lees verder
20 februari
Niet eerder is een veelomvattend fotoboek samengesteld over Amsterdam in de jaren 40-45. Erik Somers en René Kok, onderzoekers bij het NIOD, deden uitvoerig onderzoek naar de visuele geschiedenis van de stad.

Lees verder
17 februari
Dick Bruna, de geestelijk vader van nijntje, is op 16 februari overleden. Dick Bruna is 89 jaar geworden.

Lees verder
16 februari
Archibald Isaac Ferguson wordt geboren, het enige kind van Rose en Stanley Ferguson. Archibalds leven zal vier parallelle en volstrekt verschillende paden volgen.

Lees verder
9 februari
'DJ' is een schaamteloze roman, over een Nederlandse dj die op de toppen van zijn roem in een rollercoaster belandt.

Lees verder
8 februari
Connie Palmen tipt 'Het uur van het violet' van Katie Roiphe. In het boek gaat Roiphe na hoe de laatste levensdagen waren van zes grote denkers, schrijvers en kunstenaars en hoe zij omgingen met de realiteit van de naderende dood.

Lees verder
7 februari
Collega Bertram Koeleman van H. de Vries Boeken staat met zijn boek 'Engels voor leugens' op de shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017! De J.M.A. Biesheuvelprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal.

Lees verder
7 februari
Frank Westerman voert de lezer mee door het veranderende Nederland van de afgelopen vijfentwintig jaar. Weg van het randstedelijke gewoel toont hij onverwachte, ongeziene gezichten van het drassige achterland en zijn bewoners.

Lees verder
31 januari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'De zoon van de verhalenverteller' van de schrijver Pierre Jarawan uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
30 januari
De vraag is niet: wie zijn wij?
De vraag is: wie willen we zijn?

In de aanloop naar de verkiezingen op 15 maart 2017 werpt Bas Heijne nieuw licht op de vragen die ons land keer op keer in beroering brengen.

Lees verder
25 januari
Een kort epos dat aan de hand van een intelligente en meeslepende beschrijving van het Amerikaanse landschap uiteenzet hoe het land een wereldmacht is geworden en hoe het zich in de chaotische wereld van nu zou moeten gedragen.

Lees verder
24 januari
Een nieuwe ontwikkeling in de bonnetjesaffaire over de Teevendeal. Het stelselmatig toedekken van de waarheid door het kabinet leidde tot het aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven. In dit boek onthult Bas Haan, journalist achter de Teevendeal-affaire, de hele doofpot.

Lees verder
16 januari
Het poëziedebuut van Tim Hofman, BNN-presentator van programma’s als Je Zal Het Maar Hebben of #BOOS. Televisie overkwam hem, maar zijn eigenlijke passie is altijd de rijmkunst geweest: het lezen, maar vooral toch het schrijven ervan.

Lees verder
15 januari
Dit boek laat Willem van Oranje zien zoals hij werkelijk was. Een meedogenloze, opportunistische intrigant, die het met de waarheid niet zo nauw nam. Kortom: een echte politicus.

Lees verder
10 januari
De integrale tekst van de overrompelende Oudejaarsconference van Claudia de Breij, én de verhalen erachter. De grappen, maar ook de reizen en de inzichten die er aan vooraf gingen.

Lees verder
9 januari
Dit boek behandelt het vooroorlogse Joodse leven, de vluchtelingenkampen, de Duitse inval. De langzaam op gang komende vervolging, beroving en deportatie. Het verzet en de onderduik. En de vraag waarom in Nederland relatief minder Joden de Holocaust overleefden dan in andere landen.

Lees verder
4 januari
In 'Het aanzien van 2016' geeft Han van Bree het overzicht van twaalf maanden wereldnieuws op zijn veel geprezen en bekende manier: direct, verhelderend en met de nodige humor. Het resultaat is een kleurrijk en onvergetelijk tijdsbeeld van 2016.

Lees verder
22 december
Maak een stadswandeling langs de Haarlemse hofjes, maar pas op er zijn wel wat hindernissen onderweg! Op het bordspel prijken illustraties geënt op de Haarlemse hofjes en typisch Haarlemse stadsbeelden als de Oude Bavo, de Amsterdamse Poort, Molen De Adriaan en de Bakenesserkerk.

Lees verder
20 december
Met zijn oprechte en emotionele pleidooi in De Wereld Draait Door, wist Jan Terlouw miljoenen mensen in hun hart te raken. In dit boek vertelt Jan Terlouw over de zeven grote uitdagingen waar wij voor staan om de toekomst van onze jeugd te waarborgen, voorafgegaan door de integrale tekst van zijn pleidooi in De Wereld Draait Door.

Lees verder
13 december
Bas Heijne heeft de P.C. Hooft-prijs 2017 gewonnen voor zijn beschouwend proza. Deze oeuvreprijs wordt jaarlijks afwisselend toegekend voor proza, essayistiek en poëzie. De jury noemt Heijnes werk ‘een vernieuwende impuls aan wat literatuur in maatschappelijke zin betekenen kan.’

Lees verder
13 december
De biografie van de Bijlmer en zijn eigenzinnige bouwmeester Siegfried Nassuth. Een futuristische wijk waar de ultieme vrijheid beleefd zou worden en tegelijkertijd het collectief heilig zou zijn. Het liep anders. Een ontwerp vol grote idealen werd al snel ingehaald door de weerbarstige realiteit.

Lees verder
12 december
Nu verkrijgbaar in onze winkel! 'Winter in Haarlem' is een illustratie van de Haarlemse illustrator Stefan de Groot. Op de poster is De Grote of Sint-Bavokerk te zien in Haarlem. Het is het uitzicht van Teekenfilmfabriek Hollandia van Marinus Hollanders.

Lees verder
9 december
Tekenaar Peter van Straaten is op 9 december overleden. Peter van Straaten is 81 jaar geworden.

Lees verder
7 december
In het bijzondere sportjaar 2016 nam Mart Smeets na 43 jaar nu echt definitief afscheid bij de NOS, met het verslaan van het olympische basketbal in Rio. 'Nostalgie' is het persoonlijke verslag van de memorabele sportmomenten van the grand old man van de Nederlandse sportjournalistiek.

Lees verder
2 december
De vader van special agent John Puller wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, dertig jaar geleden. Hoewel Puller zich niet met de zaak mag bemoeien, gaat hij tot het uiterste om de waarheid achter zijn moeders verdwijning te achterhalen.

Lees verder
30 november
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Kerstdagen' van de schrijfster Jeanette Winterson uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
29 november
Wat deed de notaris tijdens de Duitse bezetting van Nederland? Notarissen hebben als taak de rechtszekerheid van iedereen te beschermen. Maar tijdens de bezetting kreeg de beroepsgroep te maken met verordeningen die het Nederlandse rechtssysteem ingrijpend veranderden.

Lees verder
28 november
Vrijdag 2 december 12.00 - 18.00 uur Philharmonie Haarlem
Voor TEDxHaarlem is dit het 5e jaar, een jubileum dus! Met het thema Closer Together wil TEDxHaarlem dit jaar de lokale initiatieven dichterbij brengen. H. de Vries Boeken zal deze dag de TEDxHaarlem Bookstore bemannen en sponsort hiermee dit inspirerende evenement.

Lees verder
18 november
Vanaf 18 november draait de film Fantastic Beasts and Where to Find Them in de Nederlandse bioscopen. Dit boek bevat het originele script van de film geschreven door J.K. Rowling. Bij ons zowel online als in de winkel verkrijgbaar voor slechts € 16,95.

Lees verder
16 november
Goethe, Mick Jagger, eilanden, dodo’s en eeuwenoude boeken: Boudewijn Büch liet Nederland kennismaken met de meest uiteenlopende onderwerpen. Eva Rovers kreeg exclusief inzage in Büchs persoonlijke archief, met dozen vol brieven, foto’s en dagboeken.

Lees verder
15 november
Wielrenner Thomas Dekker heeft genoeg van de leugens. Zijn echte verhaal is nog nooit verteld. De waarheid met al zijn slechte lelijke kanten moet maar eens naar buiten.

Lees verder
11 november
Op voorraad in de boekhandel
Een onthutsend familieportret van de Holleeders; Het gezin dat sinds de Heineken-ontvoering alleen nog een achternaam heeft. 'Judas' speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden.

Lees verder
11 november
Martin Michael Driessen wint de ECI Literatuurprijs voor zijn roman 'Rivieren'. "Een boek van een ingetogen grootheid, met schitterende, beeldende zinnen en een onbestemde dreiging", aldus de jury.

Lees verder
11 november
Het BBQ-kookboek 'Smokey Goodness' van Jord Althuizen is uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2016. "Althuizen heeft zich werkelijk verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht die van alle kanten", aldus de jury.

Lees verder
4 november
Het verslag van een avontuurlijke zoektocht in Mulisch' literaire laboratorium. Een reis die nieuwe feiten aan het licht brengt, verklaringen oplevert, verrassende vondsten doet, onbetreden terrein verkent en onbekende schatten opdelft.

Lees verder
2 november
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Notendop' van de schrijver Ian McEwan uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
28 oktober
De nieuwe roman van Nelleke Noordervliet. Ex-minister en schrijfster Katharina Donker kijkt terug naar de jaren zeventig-tachtig, naar Suriname en de DDR. Ze maakt de rekening op van een leven van goede bedoelingen en tragische uitkomsten.

Lees verder
28 oktober
De nieuwe thriller van Grisham gaat over georganiseerde misdadigers, indianen die casino’s bezitten en een corrupte rechter, die allemaal samenspannen.

Lees verder
26 oktober
Niet eerder verscheen een zo uitgebreide, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde biografie van Juliana (1909-2004), de vorstin die velen beschouwen als ‘onze’ koningin.

Lees verder
26 oktober
Paul Beatty is de eerste Amerikaanse winnaar van The Man Booker Prize. 'The Sellout' is een satirische roman over de raciale politiek in Amerika en kan zich volgens de jury meten met de klassiekers van Mark Twain en Jonathan Swift.

Lees verder
15 oktober
De nieuwe, grote roman van Kader Abdolah, is een boek over nieuwsgierigheid en belangstelling voor de ander. Een schitterende oosterse vertelling over Europa.

Lees verder
13 oktober
Donderdag 13 oktober is de Nobelprijs voor de Literatuur 2016 toegekend aan de Amerikaanse zanger en songwriter Bob Dylan.

Lees verder
6 oktober
Ten tijde van de aanslagen in Bataclan Parijs schreef Dimitri Verhulst zijn nieuwe boek. Het gaat over de botsing tussen godsdienstfanatisme en vrijheden, van wat dan ook.

Lees verder
5 oktober
De autobiografie van Johan Cruijff. Het enige boek met zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven. Eindelijk leren wij de echte Johan kennen.

Lees verder
5 oktober
Tijdens het Kinderboekenbal op 4 oktober in Haarlem ontving Anna Woltz een Gouden Griffel voor haar boek 'Gips'. ‘Virtuoos verbindt en vervlecht Woltz verhaallijnen. Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig,’ aldus de jury.

Lees verder
3 oktober
Onze representatieve democratie raakt steeds meer in het slop. De legitimiteit ervan wordt aangetast: steeds minder mensen gaan stemmen en kiezers worden grilliger in hun keuze. Het leidt allemaal tot wat David Van Reybrouck in een dwingend betoog het democratisch vermoeidheidssyndroom noemt.

Lees verder
28 september
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Selma' van de schrijfster Carolijn Visser uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
27 september
De afgelopen zes jaar heeft Springsteen in stilte en vol overgave zijn levensverhaal opgeschreven. De magie die zijn songteksten zo bijzonder maken spatten ook van elke pagina van dit boek af. Met ontwapenende openhartigheid vertelt hij voor het eerst over de persoonlijke problemen die zijn beste werk hebben geïnspireerd.

Lees verder
23 september
De Bulgaarse Liliya Dimova is inmiddels de 71-jarige weduwe van een gekrenkte schrijver. Het is Liliya's laatste wens de literaire geschiedenis van het communisme te corrigeren en ze neemt op originele wijze wraak.

Lees verder
22 september
Het grote Amerikaanse debuut van Nathan Hill. De zoektocht naar zijn moeder brengt schrijver Samuel Andresen-Anderson van het rurale Midwesten naar het New York en van de beruchte rellen in 1968 in Chicago naar het stadje Hammerfest in Noorwegen. Tijdens deze reis leert Samuel de waarheid over zijn moeder kennen en haar leven, zijn familie én zichzelf in een ander daglicht te zien.

Lees verder
22 september
Nadat zijn muze door een auto-ongeluk om het leven is gekomen, besluit regisseur Noah, als ultieme poging om haar bij zich te houden, een film over Lieve te maken. Op dat moment is hij zich echter nog niet bewust van haar verborgen dubbelleven.

Lees verder
16 september
Een boek vol menselijkheid en schitterende verhalen van, die inspireren tot beter kijken en luisteren. Ernest van der Kwast heeft oog voor de schoonheid van alledaagse levens en maakt van hun verhalen literatuur. Hij laat de lezer kennismaken met mensen die niet bekend zijn, maar wel betoveren.

Lees verder
15 september
Onderzoeksjournalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis laten zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leggen bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft voor ons allemaal.

Lees verder
13 september
De Wereld volgens Gijp laat de lezer kennis maken met het oude en het nieuwe leven van het media-fenomeen, in een hartveroverend en bij vlagen excentriek relaas over de dood, over de liefde tussen vader en zoon, over humor als er eigenlijk niets te lachen valt, over verlies en schuldgevoel, maar bovenal over de kracht van voetbal als bron van troost.

Lees verder
9 september
In zijn eerste verzameling memoires is John le Carré even geestig als scherpzinnig - en schetst ons een beeld van de omzwervingen van een schrijver over een periode van meer dan zestig jaar.

Lees verder
8 september
Jacob, Julia en hun drie zonen zien zich onontkoombaar geconfronteerd met het verschil tussen hun dromen en de werkelijkheid. De meest diepgravende, onderhoudende en nietsontziende roman tot nu toe van een auteur van wereldformaat.

Lees verder
7 september
Het nieuwe kookboek van Donna Hay is geschikt voor kookliefhebbers en mensen die graag meer willen leren over de producten waarmee ze koken. De recepten worden afgewisseld met katernen vol informatie over superfoods zoals groenten, granen, zaden en noten.

Lees verder
6 september
Het verhaal van Babs van den Bergh, vrouw van René Gude, is gebaseerd op de intensieve verslaggeving aan hun vaste vriendengroep. Het is een reisverslag, een liefdesgeschiedenis en een verhaal over ziekte, zorg, verdriet en vriendschap.

Lees verder
3 september
Jamie Olivers nieuwe boek 'Super food voor familie en vrienden' is zijn 18e kookboek! Na het succes van 'Jamie's super food' voor elke dag komt Jamie Oliver met een vervolg, een kookboek vol superfood-recepten voor het hele gezin.

Lees verder
30 augustus
In dit nieuwe bakboek uit de reeks staan recepten voor elke thuisbakker! Met alle technische uitdagingen, en tips, trics en handige stap-voor-stap foto's om een heerlijk resultaat te krijgen.

Lees verder
30 augustus
Maandagavond 29 augustus is auteur en journalist Pieter Steinz overleden. Hij is 52 jaar oud geworden. Steinz leed aan de ziekte ALS. In 2015 publiceerde hij hier het boek 'Lezen met ALS' over. Van 1989 tot 2012 werkte Steinz bij NRC Handelsblad als literair redacteur en chef Boeken. In 2012 werd hij directeur van het Nederlands Letterenfonds. Steins schreef meer dan vijftien boeken.

Lees verder
25 augustus
De 'Odysseia' in vertaling van Imme Dros groeide de afgelopen decennia uit tot een succes van formaat. Precies 25 jaar na de eerste verschijning is het tijd voor de grondig herziene vertaling van de 'Odysseia': Het epos over de terugtocht van Odysseus na de val van Troje.

Lees verder
22 augustus
'Omdenken in communicatie' is een volledig herziene editie van 'Omdenken in relaties'.

Lees verder
18 augustus
Marente de Moor woonde in de gevaarlijke en chaotische jaren negentig in Sint-Petersburg. Uit de schetsen van de Moor blijkt dat achter die werkelijkheid van voortdurende crises en georganiseerde misdaad een charmante gekte schuilging.

Lees verder
15 augustus
Het einde van de wereld van Robert Goddard is een razend spannende spionagethriller en de zinderende finale van Goddards avontuurlijke Wijde Wereld-trilogie.

Lees verder
11 augustus
The brand new, eighth instalment of the Wizarding World of Harry Potter is a play. 'Harry Potter and the Cursed Child Parts I and II', available as a script book, is a piece of theatre based on an original new story by J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany.

Lees verder
8 augustus
Simón heeft zijn hele leven ingericht rond zijn rol als pleegvader van de eigenzinnige jongen Davíd. Toch is er méér nodig om het kind te begrijpen, te kunnen liefhebben. Hij zal zich open moeten stellen voor een wereld die hem onbekend was; de ratio en het denken loslaten, en toetreden tot een realiteit van intuïtie, gevoel, muziek en dans.

Lees verder
26 juli
Een vrouw laat huis en haard achter en vertrekt met haar twee kinderen naar Alaska. 'Helden van de grens' is de nieuwe roman van Dave Eggers, auteur van 'Wat is de wat' en 'De Cirkel'.

Lees verder
25 juli
Op 15 augustus verschijnt het 'Rijks Coffee Table Book'. Plaats voor 15 augustus uw reservering en krijg € 12,50 korting!

Lees verder
18 juli
Ruim twee jaar nadat het boek 'Mugjes - ontdek Haarlem (en omstreken) met kleine kinderen' voor het eerst werd gelanceerd, is een herziene tweede druk verschenen. In de herziene editie staan nog meer tips van echte Muggen en het boekje bevat een plattegrond met alle hoogtepunten uit de regio.

Lees verder
18 juli
Het mooie van koken is dat het niet perfect of precies hoeft te zijn. Er is ruimte voor creativiteit. Deze opvatting van Erin Gleeson spat dan ook van de bladzijden van 'Het Forest Feast kookboek voor kids', het is een explosie van creativiteit. De aquareltekeningen, de foto’s en de recepten: alles bezit dezelfde speelsheid.

Lees verder
18 juli
Alles in dit boek bestaat uit de zeven tangram stukken. Door de vlakken te beschilderen, brengt Martijn van der Linden de figuren tot leven – je zou soms bijna vergeten dat ze uit puzzelstukken bestaan. Met de tangram die achter in het boek is opgenomen, kun je elk figuur namaken en zelf nieuwe karakters ontwerpen.

Lees verder
14 juli
Een gelukkig huwelijk. Een gezin. Een fijn huis. Waarom loopt Emily Coleman op een ochtend zonder om te kijken weg van dit alles – om onder een andere naam helemaal opnieuw te beginnen?

Lees verder
14 juli
De bejubelde auteur van 'Stalins jeugdjaren' en andere meeslepende biografieën heeft met 'De Romanovs' een toegankelijke, levendige en zeer onthullende geschiedenis geschreven over de uitzonderlijke mannen en vrouwen die Rusland drie eeuwen regeerden.

Lees verder
5 juli
'Huidpijn' is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde.

Lees verder
5 juli
In duizend-en-enige bladzijden bezingt de francofiele wervelwind Bart Van Loo zijn liefde voor de Franse cultuur; hij reisde achtereenvolgens zijn Franse literaire helden achterna, verdiepte zich in de culinaire schatten van het land en nam de eeuwenoude erotische traditie onder de loep.

Lees verder
16 juni
In het Duitse blad Der Spiegel werd Maarten ’t Hart getypeerd als een ‘wunderbar altmodischer Erzähler’. In deze sterk autobiografische verhalen blijkt die wonderbaarlijke, ouderwetse vertelkunst bij uitstek geschikt om de dwaasheid en absurditeit van het moderne leven te betrappen.

Lees verder
16 juni
Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen... om vervolgens spoorloos te verdwijnen.

Lees verder
15 juni
De winnaars van de publieksprijs voor Nederlandse kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar zijn zondag 12 juni bekendgemaakt. De meeste stemmen gingen naar Jochem Myjer met het boek 'De Gorgels' en naar 'Dummie de mummie en de drums van Massoeba' van Tosca Menten.

Lees verder
10 juni
In tien nietsontziende korte verhalen put Haddon uit de geschiedenis, mythologie, sprookjes, en bovenal uit het diepe inzicht in de menselijke geest dat zijn romans zo onweerstaanbaar maakt.

Lees verder
9 juni
De dochter van de schoolmeester vertelt haar zoon eindelijk wat er is gebeurd. Hoe een Engelse bom haar broertje doodde - en de grote droom van haar vader. Maar haar zoon krijgt het gevoel dat zijn moeder hem de sleutel overhandigt van een deur die altijd gesloten was: die naar zijn eigen bestaan.

Lees verder
9 juni
Hoe verschillend deze verhalen, beschouwingen en herinneringen van P.F. Thomése op het eerste gezicht ook zijn, bij nader inzien vormen ze een wonderlijk geheel: de autobiografie van een schrijver.

Lees verder
3 juni
De prijs voor beste Nederlandstalige thriller is donderdagavond 2 juni gewonnen door Esther Verhoef voor haar boek 'Lieve Mama'. Max van Olden wint De Schaduwprijs, voor beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, voor 'Lieve edelachtbare'.

Lees verder
3 juni
Mark Landler portretteert Hillary Clinton en Barack Obama en beschrijft hoe de aankomende aardverschuiving in de Amerikaanse buitenlandse invloed na de verkiezingen bepalend zal zijn voor het komende decennium.

Lees verder
31 mei
Onze winkelmanager Daan van der Valk ontving maandagavond 30 mei de publieksprijs van De Olifant 2016, de kunst- en cultuurprijs die het Haarlems Dagblad en de IJmuider Courant jaarlijks uitreiken.

Lees verder
27 mei
Het boek geeft een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en het verhaal achter het warenhuis. Voor iedereen die meer wil weten over het ontstaan van het warenhuisconcern en benieuwd is naar V&D- weetjes, -feiten en naar markante momenten uit bijna 129 jaar detailhandelshistorie.

Lees verder
23 mei
Dit boek is het verhaal van twee jonge journalisten die al die informatie als een stel padvinders te lijf gaan – tot ze merken dat het hun volkomen boven het hoofd groeit. Ze roepen hulp in en het onderzoek wordt een internationaal project: 400 journalisten in 80 landen ontrafelen de geheimen van de machtigen der aarde.

Lees verder
23 mei
'Wie vlucht en wie blijft' is het derde deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante. Deze internationale bestsellerauteur heeft wereldwijd al miljoenen exemplaren verkocht. Ze schrijft over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap. Al 25 jaar weet niemand wie Ferrante is.

Lees verder
18 mei
Parijs, 13 november 2015. Antoine Leiris is thuis met zijn zoontje van anderhalf. Zijn vrouw Hélèneis een van de slachtoffers van de aanslag in het Bataclantheater. Enkele dagen later plaatst Antoine Leiris een brief aan de terroristen op Facebook: hij weigert hun daden te beantwoorden met haat.

Lees verder
18 mei
De Woutertje Pieterse Prijs is dit jaar gewonnen door Edward van de Vendel en Martijn van der Linden. Zij ontvingen de prijs voor het boek 'Stem op de okapi'. De prijs werd zondag 15 mei uitgereikt in de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Lees verder
17 mei
Onze winkelmanager bij H. de Vries Boeken, Daan van der Valk, is één van de vijf kanshebbers voor De Olifant 2016, de kunst- en cultuurprijs van Haarlems dagblad en IJmuider Courant. Breng nu uw stem uit!

Lees verder
10 mei
De Olympische Spelen van 1936 bleken één grote PR-stunt voor Nazi-Duitsland. Sporters werden onbewust ingezet voor het nationaal-socialistische ideaal. Tachtig jaar na dato beschrijft Auke Kok het fascinerende verhaal van de Nederlanders die naar Berlijn gingen.

Lees verder
10 mei
Connie Palmen heeft de Libris Literatuur Prijs 2016 gewonnen met haar boek 'Jij zegt het'. De vakjury, onder leiding van Dick Benschop, noemt het boek een: 'roman ‘waarin verlangen en gemis, liefde en dood een huiveringwekkend verbond zijn aangegaan'.

Lees verder
4 mei
De Bijbel bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen). In dit deel het einde van Koningen, Job en de Profeten.

Lees verder
3 mei
Katten zijn net vrienden: ze jatten eten van je bord, ze willen aandacht als je geen zin hebt en vice versa, ze liggen te slapen op een krant waar je al anderhalf uur naar zoekt en ten slotte gaan ze dood, met achterlating van een diep en machteloos verdriet.

Lees verder
28 april
In dit boek spreekt Litmanen voor het eerst uitgebreid en openhartig over zijn leven en loopbaan tot nu toe, in zijn eigen woorden en zonder voorbehoud. Jari Litmanen speelde onder meer bij FC Barcelona, Liverpool en Ajax.

Lees verder
26 april
Een onthullend en onontbeerlijk verslag voor iedereen die wil weten wat er speelt in het ‘Nederlandse Molenbeek’. In 2013 verhuist Maarten Zeegers met zijn Syrische vrouw Sarah naar de Haagse wijk Transvaal. Al snel blijkt dat Zeegers niet welkom is in de gesloten gemeenschappen. Hij ziet maar één mogelijkheid: zichzelf voordoen als moslim.

Lees verder
26 april
Vrouwen in Nederland moeten belachelijk gemaakt worden. Ze worden te sterk. Alles wat te machtig wordt, moet op alle mogelijke manieren onderuit gehaald worden om de balans te herstellen. Een initiatief van Maxim Hartman om ‘de echte man’ te redden.

Lees verder
22 april
Tijdens het 13e Managementboekengala heeft juryvoorzitter Mirella Visser op donderdag 21 april de winnaar bekendgemaakt: Het boek 'De Corporate Tribe' van Danielle Braun en Jitske Kramer.

Lees verder
19 april
Herman Koch schrijft op verzoek van de Stichting CPNB het Boekenweekgeschenk 2017. De veelgeprezen televisiemaker en auteur neemt hiermee het stokje over van Esther Gerritsen die voor de afgelopen Boekenweek het Boekenweekgeschenk 'Broer' schreef.

Lees verder
12 april
Kan een octopus gereedschap gebruiken? Weten chimpansees wat eerlijk is? Kan een vogel raden wat een andere vogel weet? Wat is het verschil tussen menselijke en dierlijke intelligentie, en vooral: hoe komen we daarachter?

Lees verder
6 april
Met filosofisch inzicht en psychologische scherpzinnigheid toont Alain de Botton dat onze huidige romantische idealen ons veel schade kunnen berokkenen en geeft alternatieven voor een nieuwe romantiek.

Lees verder
2 april
Advocate Emelie neemt in het geniep een moordzaak aan. Door Emelies onderzoek wordt de ex-crimineel Teddy gedwongen om de confrontatie aan te gaan met zijn verleden. Voor ze het weten raken ze verstrikt in een spel met wel heel hoge inzetten...

Lees verder
29 maart
Het nieuwe boek van Yanis Varoufakis, de Griekse oud-minister van Financiën. Europa is te belangrijk om aan de Europeanen over te laten. De afgelopen honderd jaar heeft Europa de wereld immers al twee keer naar de rand van de afgrond gebracht, en dat kan elk moment opnieuw gebeuren.

Lees verder
25 maart
Johan Cruijff is op 68-jarige leeftijd in zijn woonplaats Barcelona overleden. Cruijff, die algemeen beschouwd wordt als een van de beste voetballers in de geschiedenis, leed al enige tijd aan longkanker.

Lees verder
25 maart
Het zesde deel in de Frieda Klein-serie. Op verzoek van de mysterieuze Walter Levin bezoekt psychotherapeute Frieda Klein een psychiatrische inrichting om de veroordeelde Hannah te beoordelen. Maar wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er toch meer aan de hand is dan in eerste instantie leek…

Lees verder
24 maart
Paul Mason laat zien hoe we, vanuit de as van de recente financiële crisis, de kans hebben om een meer sociale, rechtvaardige en duurzame, globale economie te bouwen.

Lees verder
22 maart
Tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten ongeveer een miljoen vrouwen in het Rode Leger, maar hun verhaal is nooit verteld. In 'De oorlog heeft geen vrouwengezicht' verzamelde Svetlana Alexijevitsj de herinneringen van honderden van hen die scherpschutter waren, tanks bestuurden of in veldhospitaals werkten.

Lees verder
16 maart
Wat iedere Nederlander moet weten. Het boek 'Roofstaat' behelst de geschiedenis van Nederland in twaalf hoofdstukken. Van de roof- en kruistochten in de middeleeuwen tot de massa-executies in voormalig Nederlands- Indië ruim zestig jaar geleden.

Lees verder
9 maart
'Pluche' is de persoonlijke en openhartige autobiografie van Femke Halsema over haar jaren in de landelijke politiek.

Lees verder
8 maart
Elk voorjaar maakte Jelle Brandt Corstius een fietstocht met zijn vader Hugo Brandt Corstius. Een bestemming was er nooit, maar wel de zekerheid dat het niet langer dan twee dagen zou duren. Anders kregen ze ruzie. Op 18 april 2014 begon Jelle Brandt Corstius weer aan een tocht, maar dan zonder zijn twee maanden eerder overleden vader.

Lees verder
4 maart
Marcus Goldman blikt acht jaar later terug op het drama tussen zijn familie, de Goldmans-uit-Montclair, en de Goldmans-uit-Baltimore. Marcus koestert een grenzeloze bewondering voor het welvarende gezin uit Baltimore, maar wat is er nu echt met hen gebeurd?

Lees verder
2 maart
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Schuld' van de schrijver Walter van den Berg uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
25 februari
Nieuwe thriller van Charles Den Tex. Om het maximale uit zijn klanten te halen, heeft Willem Hartma een informatiesysteem nodig dat verder gaat dan alle andere systemen. Bas, een hyperintelligente nerd, kan het illegale systeem bouwen. Hij kan beslissen wie er gebruik van kan maken. Maar wil hij dat wel?

Lees verder
24 februari
Noodgedwongen verscheen het alom geprezen meesterwerk 'Dokter Zjivago' niet in Rusland maar in het Westen. Ruim vijftig jaar na de film verschijnt nu een nieuwe Nederlandse vertaling gemaakt door Aai Prins.

Lees verder
23 februari
Een verkeerde tweet, een onhandige beslissing of een moment van zwakte: het kan tegenwoordig voldoende zijn om online een woedende menigte op de been te brengen. Jon Ronson reisde de wereld over om bekende aanjagers én slachtoffers van public shaming te ontmoeten.

Lees verder
18 februari
De zeven verhalen uit Haruki Murakami's 'Mannen zonder vrouw' als zeven losse boeken in cassette, in zeer bijzondere vormgeving. Elk boek heeft een eigen omslag, speciaal voor deze editie gemaakt door internationaal gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars.

Lees verder
12 februari
Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.

Lees verder
26 januari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Hoe ik talent voor het leven kreeg' van de schrijver Rodaan Al Galidi uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
26 januari
Zwagerman bezingt in diverse toonaarden het gevecht met de Engel. Allerlei facetten van een denk- en navoelbare verhouding met God passeren de revue: verwachting, troost, woede, verbittering, loochening en uiteindelijk berusting.

Lees verder
25 januari
'Charlotte' is het diep persoonlijke relaas van Pia de Jong over het jaar waarin zij haar pasgeboren, doodzieke dochter koesterde binnen de veilige cocon van haar gezin. Haar werd verteld zich op het ergste voor te bereiden. In plaats daarvan koos zij voor de liefde. Overweldigende liefde.

Lees verder
20 januari
Sinan Can ging in de documentaireserie en het gelijknamige boek 'De Arabische storm' op zoek naar het antwoord op de vraag hoe de Arabische Lente - die begon als veelbelovende beweging richting openheid, vrijheid en democratie eindigde in een uitzichtloze en gewelddadige strijd tussen al dan niet extremistische groepen - zo uit de hand heeft kunnen lopen.

Lees verder
19 januari
In het spannendste Amerikaanse verkiezingsjaar ooit vertelt Twan Huys het verhaal van het beroemdste en meest invloedrijke politieke echtpaar uit de Verenigde Staten: Bill en Hillary Clinton. Twan Huys sprak met vrienden, vijanden, adviseurs en ingewijden van de Clintons én met Bill en Hillary zelf.

Lees verder
12 januari
'Het aanzien van 2015' geeft een volledig overzicht van de opvallendste nieuwsfeiten, de grootste sportprestaties, de mooiste films en boeken en de populairste rages in binnen- en buitenland in het jaar 2015.

Lees verder
7 januari
BNN-presentator en groot wielerliefhebber Filemon Wesselink mocht Michael Boogerd afgelopen zomer bij zijn debuut als ploegleider volgen, en dat leverde een intiem, openhartig en ontroerend portret op.

Lees verder
6 januari
'Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper' is de volgende roman waarin Herman Brusselmans de grenzen van z'n semiautobiografische wereld aftast en verlegt.

Lees verder
6 januari
Donderdag 7 januari was het een jaar geleden dat de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo plaatsvond. Twee dagen voordat hij werd vermoord bij de aanslag, legde hoofdredacteur Stéphane 'Charb' Charbonnier de laatste hand aan een essay over de vrijheid van meningsuiting.

Lees verder
5 januari
De langverwachte nieuwe roman van Wieslaw Mysliwski, de meester van het Poolse proza - over de geheimen van de herinnering en een onmogelijke liefde.

Lees verder
4 januari
Na het grote succes van 'Opgeruimd!' komt opruimgoeroe Marie Kondo met een nieuw boek: 'Spark Joy'. Een inspirerende, geïllustreerde handleiding om je huis te ‘ontspullen’ en specifieke items in het hele huis te organiseren, van de keuken tot de badkamer en van papieren tot hobbyspullen.

Lees verder
10 december
Een pleidooi voor verbondenheid van Frans Timmermans. Leven voelt zo langzamerhand als een pad vol valkuilen, waarbij onze blik versmalt tot alleen nog die volgende stap. Maar zo komen we er niet. We moeten kijken, luisteren, praten.

Lees verder
9 december
In 2000 leidde een ontnemingsschikking van het Openbaar Ministerie met Cees H. tot het aftreden van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en zijn staatssecretaris Fred Teeven. Een onafhankelijke onderzoekscommissie onderzocht o.a. hoe en waarom die deal werd gesloten.

Lees verder
3 december
Inmiddels heeft China zijn positie als economische mogendheid herwonnen, maar hoe gaan de communistische leiders hiermee om? 'China en de barbaren' schetst de invloed van de geschiedenis op China’s zoektocht naar een nieuwe identiteit.

Lees verder
26 november
Twee jaar lang bedacht Yvette voor Volkskrant Magazine elke week een ovenrecept. Meer dan 50 van de lekkerste en leukste gerechten uit de serie zijn nu gebundeld in 'Uit de oven van Van Boven'. Ook net verschenen is 'Home Made Food Note Book'.

Lees verder
25 november
Verzameld door Ronald Giphart: Verhalen en fragmenten uit romans samengebracht waarin culinaire hoogstandjes, minder geslaagde creaties en onze eetcultuur centraal staan. Deze selectie maakt de lezer getuige van het perfecte huwelijk tussen literatuur en eten.

Lees verder
18 november
Al drie jaar verzorgt Hugo Borst zijn zesentachtigjarige moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden.

Lees verder
17 november
Pfeijffer laat een krachtig tegengeluid horen in het rumoer van angst en haat dat wordt voortgebracht door populisten. Hij toont de lezer op confronterende wijze hoe schrijnend de situatie momenteel, maar eigenlijk al een aantal jaren, is en pleit voor een menswaardig bestaan voor elk mens.

Lees verder
13 november
Het boek 'Het hout' is bekroond tot het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie. In het boek vertelt Brouwers over de gebeurtenissen op een door kloosterlingen geleid jongensinternaat.

Lees verder
13 november
De Kookboek van het Jaar 2015 vakjury prijs is uitgereikt aan 'Spuntino' van Russell Norman. Een kookboek van deze tijd met innovatieve vormgeving en verleidelijke recepten.

Lees verder
12 november
Het gemeentelijke socialistische Slotervaartziekenhuis wordt in 2006 het eerste geprivatiseerde ziekenhuis van Nederland. Het duo Jan Schram en Aysel Erbudak runnen het ziekenhuis met machtsmisbruik, zelfverrijking, overspel en verraad tot gevolg.

Lees verder
9 november
Geert van Oorschot (1909-1987) was een van de succesvolste en spraakmakendste uitgevers van de vorige eeuw. Hij was de uitgever en dikwijls ook ontdekker van tal van belangrijke Nederlandse schrijvers, onder wie Gerard Reve, W.F. Hermans, M. Vasalis, Rutger Kopland en J.J. Voskuil.

Lees verder
5 november
De Nederlandse geschiedenis in een beknopte chronologie van jaartallen. Het resultaat is een beeldend geschreven naslagwerk, voorzien van vele illustraties, onder meer uit de collectie van het Nationaal Archief in Den Haag.

Lees verder
3 november
Het debuut van Kim van Kooten. In 'Lieveling' geeft Kim van Kooten een stem aan het meisje Puck, en weet ze dankzij haar lichtvoetige, maar haarscherpe toon het onvoorstelbare voorstelbaar te maken.

Lees verder
3 november
Dimitri Verhulst hervertelt de eerste vijf Bijbelboeken tot een aangrijpende geschiedenis die ons doet beseffen dat de Bijbel een verhaal bevat waar de wereld niet zonder wil en kan.

Lees verder
2 november
Een persoonlijke keuze uit de Nederlandstalige poëzie over de dood. Een bundel die veel lezers tot steun zal zijn; niet alleen bij heel persoonlijke verliezen, maar ook bij algemene mijmeringen over dat onbegrijpelijke fenomeen van de dood.

Lees verder
29 oktober
28 oktober
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Leven tot elke prijs' van de schrijfster Kristina Sandberg uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
27 oktober
Jonas Jonasson, bekend van zijn hilarische roman 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween', schreef een eigentijds avontuur dat zich dit keer volledig afspeelt in het heden en in Zweden.

Lees verder
26 oktober
Het verhaal van één van de voornaamste strategische denkers in de VS. Deze biografie is tevens een politieke Bildungsroman waarin wordt beschreven hoe Kissinger adviseur en vertrouweling werd van een man die hij altijd had verafschuwd.

Lees verder
23 oktober
In 'De Kozakkentuin' beschrijft Jan Brokken de bijzondere vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michaïlovitsj Dostojevski.

Lees verder
23 oktober
Tofik Dibi zat van 2006 tot 2012 in de Tweede Kamer voor GroenLinks. Hij voerde onder meer het woord over asiel en immigratie. Maar over één onderwerp sprak hij nooit. 'Djinn' is het verhaal dat Tofik Dibi wil en moet vertellen. Aan zichzelf, maar vooral ook aan anderen.

Lees verder
20 oktober
Fik Meijer vertelt in zijn nieuwe grote boek over het waarheidsgehalte van de geboorteverhalen van Jezus, de rol van Maria van Magdala, de betekenis van exorcisme, de kruisdood als ultieme straf en Jezus’ opstanding uit de dood. Zo komt de historische Jezus tot leven.

Lees verder
16 oktober
Maandag 19 oktober is het acht jaar geleden dat Jan Wolkers overleed. Ter gelegenheid hiervan is er een speciaal boekje uitgebracht. 'Vakantiestrip', een griezelverhaal van Jan Wolkers, heeft sinds 1958 diep in zijn archief verborgen gelegen. Tot nu.

Lees verder
14 oktober
De Jamaicaanse schrijver Marlon James heeft de Man Booker Prize 2015 gekregen voor zijn boek 'A Brief History of Seven Killings' ('Een beknopte geschiedenis van zeven moorden').

Lees verder
14 oktober
Het kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen' van de auteurs Andy Griffiths & Terry Denton uitgekozen tot Kinderboek van het Jaar!

Lees verder
13 oktober
Waarom zijn we sterfelijk? Waarom worden we ouder? En wat kunnen we hieraan doen? Kris Verburgh, auteur van de bestseller 'De voedselzandloper', stelt in zijn nieuwe boek een nieuw model voor om het verouderingsproces te vertragen.

Lees verder
12 oktober
De laatste roman van de onlangs overleden schrijver Henning Mankell: Een spannende roman over verlangen, verraad en opnieuw beginnen.

Lees verder
9 oktober
Donderdag 8 oktober heeft Svetlana Alexijevitsj de Nobelprijs voor de Literatuur 2015 toegekend gekregen.

Lees verder
6 oktober
De nieuwe Dikke Van Dale is verschenen. De vijftiende editie biedt u toegang tot de rijkdom van de Nederlandse taal. Toegang op verschillende manieren, namelijk via drie boekdelen die dikker zijn dan ooit én toegang tot de Dikke Van Dale Online.

Lees verder
6 oktober
Het nieuwe kookboek van Jamie Oliver met recepten voor een healthy en happy leven. Het ultieme boek voor iedereen die een gezonde eet- en leefstijl wil. Word de beste versie jezelf!

Lees verder
5 oktober
De Zweedse misdaadauteur Henning Mankell (1948-2015) is op 5 oktober overleden. Henning Mankell is 67 jaar geworden.

Lees verder
3 oktober
Opkomst en ondergang van Pruisen 1600-1947: Een machtige geschiedenis van een van de indrukwekkendste staten die Europa ooit kende.

Lees verder
2 oktober
In dit boek worden een dikke vijftig typisch Nederlandse objecten die een speciale betekenis hebben gekregen door ons. Daarmee biedt Nederland, een objectief zelfportret een even unieke als prikkelende staalkaart van ons land.

Lees verder
1 oktober
Vol empathie en vrijgevigheid laat Gilbert zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd bieden en ons dagelijks leven leiden met meer passie en mindfulness.

Lees verder
30 september
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Dit is mijn hof' van de schrijver Chris de Stoop uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
29 september
Onderzoeksjournalist en BBC-documentairemaker Andrew Jennings onthult het complete verhaal van het grootste sportschandaal aller tijden. Dit is het schokkende relaas van de onderzoeksjournalist die Sepp Blatter ontmaskerde.

Lees verder
23 september
Hoe kunnen we zorgen dat we gezond blijven, ook wanneer we ouder worden? In 'Oud worden in de praktijk', het praktische vervolg op 'Oud worden zonder het te zijn', geven Rudi Westendorp en David van Bodegom ons nieuwe tips voor een langer gezond leven.

Lees verder
23 september
Woensdag 23 september ontving Alice Hoogstad voor 'Monsterboek' het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde boek. De prijs werd uitgereikt in het Rijksmuseum.

Lees verder
21 september
Drie verhaallijnen staan centraal in 'Wereldschaduw'. Ze worden met elkaar vervlochten en vormen samen een fascinerend portret van het mondiale systeem waar wij allen onderdeel van zijn.

Lees verder
19 september
In de zoektocht naar het begrijpen van geluk verbindt Ap Dijksterhuis met veel vaart en humor de moderne psychologie en neurowetenschap met de klassieke westerse filosofie en oosterse filosofie.

Lees verder
16 september
Louis van Gaal in Manchester: Geert Langendorff verhuisde vorig jaar naar Manchester, vanwaar hij het eerste seizoen van Louis van Gaal in de Premier League volgde. Het resultaat hiervan is het boek 'Different Cook'.

Lees verder
15 september
In Rusland is alles waar en klopt niets. In 'Oorlog en kermis' trekt Olaf Koens langs de randen van het grootste land ter wereld. Van de meest afgelegen nederzettingen in Siberië tot de frontlinies van de nieuwe koude oorlog.

Lees verder
10 september
Aan de vooravond van Prinsjesdag en de algemene beschouwingen verschijnt het langverwachte boek van Jesse Klaver, fractievoorzitter van GroenLinks: 'We gaan Nederland veranderen. Voor minder wil ik het niet doen.'

Lees verder
8 september
Na 10 jaar de nieuwe jeugdroman van Carry Slee: Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

Lees verder
3 september
Olav leeft een eenzaam leven. Want als je huurmoordenaar van beroep bent is het moeilijk om leuke mensen te ontmoeten. Nu heeft hij eindelijk de vrouw van zijn dromen leren kennen. Maar hij stuit op twee problemen: ze is de vrouw van zijn baas, en hij heeft zojuist de opdracht gekregen haar te vermoorden.

Lees verder
3 september
Alberto Santos-Dumont groeit op in de afgelegen binnenlanden van Brazilië. Hij droomt ervan te kunnen vliegen zoals de helden in de boeken van Jules Verne. Wanneer hij ontdekt dat hun avonturen verzonnen zijn, legt hij zich daar niet bij neer...

Lees verder
2 september
De Bijbel bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen) in het vierde deel 'Koning David en de splitsing van het rijk'.

Lees verder
1 september
Een ontroerende kroniek van een aangekondigde dood, maar ook een onverwachte kijk op de wereldliteratuur. Literaire klassiekers zijn het uitgangspunt voor bespiegelingen over onmacht, afscheid, berusting, pijn en ook over de mooie dingen die een dodelijke ziekte met zich meebrengt.

Lees verder
1 september
Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In haar nieuwe roman 'Jij zegt het' geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem.

Lees verder
31 augustus
De Amerikaanse Purity Tyler, die bij vrijwel iedereen slechts bekend is als Pip - schaamt zich voor haar voornaam. Haar moeder heeft nooit willen vertellen wie haar vader is, en als Pip een traumatische ervaring heeft in haar Californische jongerenhuis, besluit ze naar hem op zoek te gaan.

Lees verder
26 augustus
Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander zijn terug! In 'Wat ons niet zal doden' kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal verder, in het vervolg op Stieg Larssons Millennium-serie.

Lees verder
25 augustus
De debuutroman van Thomas Acda: Een voormalig muzikant brengt een hond van New York naar Los Angeles. Op de vlucht voor alles en iedereen hoopt hij zichzelf weer terug te vinden.

Lees verder
25 augustus
Alles, of bijna alles, in het leven van Iris Verdonck lijkt gesmeerd te lopen, tot op een fatale dag een mooie, raadselachtige studente haar het hoofd op hol brengt. In roekeloze overgave gooit ze haar principes overboord. De gevolgen zijn nauwelijks te overzien, en Iris dreigt alles te verliezen waar ze jaren voor gevochten heeft.

Lees verder
20 augustus
Het persoonlijke verhaal van Oliver Sacks, befaamd neuroloog, wetenschapper en arts. Zijn ongeremde nieuwsgierigheid brachten de jonge Oliver Sacks regelmatig in netelige situaties, maar diezelfde gedrevenheid maakte dat hij jaren later zou uitgroeien tot de meest gelezen en geprezen neuroloog ter wereld.

Lees verder
14 augustus
Het is een vreemde paradox: onze moderne westerse maatschappij is veiliger dan ooit en toch zijn we banger dan ooit. Ulrich Beck laat in dit boek zien hoe de angst voor risico's in onze zo veilige maatschappij is ontstaan, en tot welke ingrijpende gevolgen dit kan leiden.

Lees verder
12 augustus
Judt was van plan om een boek te schrijven over de kwestie Israël en Palestina, maar overleed in 2010 zonder dit werk te voltooien. Zijn weduwe, historicus Jennifer Homans, heeft Judts stukken samengevoegd tot een boek. Met zijn enorme kennis, zijn visie en zijn bezieling schetst Judt een breed historisch beeld.

Lees verder
7 augustus
Het boek gaat over de drang naar totale onafhankelijkheid en de dorst naar geweld, en hoe deze twee hand in hand gaan. Een analyse van de Amerikaanse samenleving 'die rafelt aan de randen'. Boyle weet als geen ander zijn vinger op de polsslag van de tijd te leggen.

Lees verder
7 augustus
Reis mee met Vincent op zijn tocht door Europa, langs alle plaatsen waar hij woonde… en waar hij de kunstenaar werd die hij zo graag wilde zijn.

Lees verder
31 juli
Exclusief bij H. de Vries Boeken: Art Print Plattegrond Haarlem gemaakt door Floor Rieder in een exclusieve, gesigneerde en genummerde oplage van slechts 100 exemplaren! Bestel nu een exemplaar.

Lees verder
29 juli
"Uitgesneden, verdrongen, verdwenen", zo omschrijft J.J.P de Jong in 'De terugtocht' de scheiding tussen Nederland en Indonesië in de jaren veertig van de vorige eeuw. Pas diep in de jaren zestig werd het stilzwijgen over het verleden van beide landen enigszins verbroken.

Lees verder
21 juli
Bekijk de wereld van 'Vijftig tinten grijs' opnieuw, door de ogen van Christian Grey. In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E.L. James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde.

Lees verder
13 juli
De verloren gewaande eerste roman van de auteur van de Amerikaanse klassieker 'To Kill a Mockingbird' is wereldwijd verschenen op 14 juli. Het boek schetst een perfect portret van een jonge vrouw en haar wereld die beide een pijnlijke, maar noodzakelijke verandering doormaken.

Lees verder
13 juli
De succesvolle Kathelijne valt voor de charmes van een oudere, getrouwde man en raakt zwanger van hem. Ze ondergaat een abortus. De dag erna vindt ze een huiveringwekkend verhaal op haar notitieblok, geschreven in haar eigen handschrift. Terwijl ze rouwt om haar ongeboren kind, gaat ze op onderzoek uit.

Lees verder
10 juli
In deze bijzondere editie in de T&C-serie staat Titel 10 Arbeidsovereenkomst van boek 7 BW centraal. Het ontslagrecht per 1 juli 2015 vormt daarvan de kern, inclusief de nieuwe uitvoeringsregelgeving die voor zover relevant is opgenomen en deels is becommentarieerd.

Lees verder
10 juli
Op donderdag 9 juli is de longlist van de ECI Literatuurprijs 2015 bekendgemaakt. De ECI Literatuurprijs is de vervanger van de AKO Literatuurprijs.

Lees verder
7 juli
Wat 'Madame Bovary' is voor de Franse literatuur en 'Anna Karenina' voor de Russische is 'De pop' voor de Poolse. Velen beschouwen het magnum opus van Boleslaw Prus als de grootste Poolse roman van de negentiende eeuw – of zelfs van alle tijden.

Lees verder
1 juli
Twintig jaar geleden viel de enclave Srebrenica’ die door de VN tot ‘veilig gebied’ was verklaard. Joris Voorhoeve was destijds minister van Defensie en hij gaat in dit boek de pijnlijkste vragen, ook voor hemzelf, niet uit de weg.

Lees verder
31 mei
Michel Krielaars heeft met zijn boek 'Het brilletje van Tsjechov’ de Bob den Uyl Prijs gewonnen voor het beste Nederlandstalige reisboek van het afgelopen kalenderjaar.

Lees verder
29 mei
De Vlaming Jo Claes heeft met zijn boek 'De Mythe van Methusalem' De Gouden Strop gewonnen voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar 2015. De prijs werd uitgereikt aan de vooravond van de Maand van het Spannende Boek.

Lees verder
12 mei
Adriaan van Dis heeft de Libris Literatuur Prijs 2015 gewonnen met zijn boek 'Ik kom terug'. De vakjury, onder leiding van Wim Pijbes, noemt het boek een: ‘uitzonderlijk roman, die op tragikomische wijze naar de kern van het menszijn graaft.’

Lees verder
27 januari
Betaal vanaf nu uw bestellingen met de boekenbon! Het is mogelijk om uw bestelling met meerdere boekenbonnen te betalen.

Lees verder